Febrer 2009

"Árboles", "Go!Forward" i "Kontaktmetamorphose"

Cia. Kompanie Janet Rülh/Arnd Müller ALEMANYA
Dansa
Dijous 5 de febrer de 2009 a les 21:30 h.

Janet Rühl I Arnd Müller van fundar la seva companyia de dansa l’any 1999.
Han estrenat fins ara varies peces de dansa contemporànea com: "Kleidenschaften", "HomeLand", "Trying out", "02 - 04", "fort Schritt", "Vals de Cristal" i "Sangre Verde - Grünes Blut".
A més, han creat les seves peces amb música electroacústica i en llocs excepcionals. S’han mostrat peces seves a Alemanya, Austria, Espanya, Portugal, Brasil i BèlgicA

Coreografia e intèrprets: Janet Rühl i Arnd Müller

De postre, François Villon

de Maria Vera
Teatre
Divendres 6 i dissabte 7 de febrer de 2009 a les 21:30 h.

Cathy és cambrera, des de fa anys, en un restaurant de nouveau cuisine on totes les nits ofereix als clients un vomitiu menú degustació amb primer, segon plat i postres. Ella somiava amb ser actriu i el desig es desvetlla al llarg de l’espectacle, en el recorregut de tres personatges: Villon, Catherine de Vaucelles i ella mateixa. Els desitjos, el temps s’han creuat per convertir a Cathy en l’amant i la poetessa, en la cambrera, en l’actriu.

La Sala Trono es complau a acollir l’estrena d’aquesta artista polifacètica de la nostra ciutat.

Intèrpret i direcció: Maria Varia
Músic: José Miguel Galera

Roger Mas i Eduard Canimas

Sobretaula
Música
Diumenge, 8 de febrer de 2009, 20:00Dos músics es reuneixen per compartir les seves cançons. Només dues veus, dues guitarres i unes cerveses en un petit escenari de cabaret. Amb la complicitat del públic, descobreixen els punts de contacte més insospitats. “Sobretaula” ofereix un vespre agradable al cabaret de les cançons.
Roger Mas es troba a la punta de l'iceberg de la cançó catalana. Aclamat per la crítica, recentment ha coronat la seva sòlida trajectòria amb el premi Puig Porret.
Eduard Canimas, per la seva banda, va encapçalar el grup gironí Zitzània. Lletrista sorprenent, la seva música és un bombardeig d’imatges i sensacions que et transporten des de la realitat més propera fins a l’espai exterior.

Roger Mas i Eduard Canimas

Sexe amor i literatura

de Joan Gallart Cia. El nacionalnoensvol
Teatre
Divendres 13 i dissabte 14 de febrer de 2009 a les 21:30 h.

Sexe, amor i literatura és una obra de teatre que explica la història d’en Jaume Renedo, un policia que intenta aclarir el presumpte assassinat d’un home. El principal sospitós és en Xavier Turró, el company sentimental del mort: un professor de literatura. Però aquest professor exercirà una gran atracció damunt del policia, perquè serà també per a ell, un professor en l’art de la seducció. En Jaume descobrirà doncs, les arts d’amor, que intentarà posar en pràctica davant d’un advocat neuròtic que segueix una teràpia, recomanada pel seu psicoanalista, per tal de curar la seva incontinència sexual. Veritat i ficció, realitat i literatura, es barrejaran en la investigació del cas. Es tracta, per tant, d’una obra policíaca, però també d’un viatge iniciàtic cap a la descoberta d’un mateix.

Director: Joan Gallart amb David Verdaguer i Xevi Gómez
Tragicomèdia 70 min

CABARET PEDROLO (inspirat en el text Homes i No, de Manuel de Pedrolo) TEATRE PERFORMANCE

Cia. La Quadra Màgica
Teatre
Divendres 20 i dissabte 21 de febrer de 2009 a les 21:30 h.

Actors i públic realitzen una sessió d'espiritisme per invocar esperits del més enllà. Sota la direcció del Dr. Bernardo García apareixen els esperits de Hitler, Stalin i el President Tarradellas. Quan els personatges recuperen el control ve la venjança contra el doctor... Mòbils en marxa, cava per tothom, improvisació, teatre-fòrum i un desenllaç sorprenent.
CABARET PEDROLO ha estat qualificat d'una festa pels sentits. Es tracta d'un espectacle dinàmic i participatiu on el públic es sent a dintre del que fan els actors de La Quadra. La companyia s'ha inspirat en el text Homes i No, de Manuel de Pedrolo (escrit l'any 1957) per reflexionar amb ironia i molt d'humor sobre els éssers humans i les nostres limitacions
3ª Temporada (+ de 18 mesos en cartellera) per un espectacle delirant que ja han vist més de 14.000 persones al Teatreneu (9 mesos al teatre de Gràcia), i ara al Llantiol, al NAUMON de La Fura dels Baus, a l’Antic Teatre i a festivals i poblacions de Catalunya i Madrid.

LA PREMSA HA DIT:

"Diversió i reflexió assegurada en un espectacle inclassificable i intransferible:
Un luxe pels temps que corren "Jordi Bordes (El Punt Diari - 02/01/2008)

"Increïble proposta: s'ha de veure" Informatius de BTV (12/01/2008)

Actors: Albert Boronat, Bernat García, Ilona Muñoz i Josep M. Riera
Direcció d'actors: Xavi Alvarez

Turruquena (OBRA AJORNADA)

d’Andreu Carandell
Teatre
Divendres 20 i dissabte 21 de febrer de 2009 a les 21:30 h.

Turruquena és un espectable que combina titelles i flamenc a través de la història d’un bailaor que vol ser “coplero” en un poble de l’andalusia gitana. Tot allò que algunes corrents teatrals han intentat tornar a unificar com a components originaris del teatre, està molt present al flamenc, on la comunicació entre cantaor, bailaor i guitarrista és absolutament imprescindible. Per al Cigüeno, el nostre protagonista, cola i ball conviuen en una tensió contemporània insostenible… ¿Aconseguirà la innocència que permet conjugar-los? Potser haurà de tornar a Turruquena.

Ballarins, actors i manipuladors: Andreu Carandell, Gilmarí Gerena i Paloma Povedano
Guitarrista: Bernat J. de Cisneros
Cantaora: Paloma Povedano
Duració: 70 min

L'estimava

Basat en la novel·la d’Anna Gavalda, Je l’amais
Teatre
Divendres 27 i dissabte 28 de febrer de 2009 a les 21:30 h.

Un home madur. Una dona jove. El celler d’una casa enmig de la muntanya. Tota una nit per parlar. Per parlar de la parella, de la fidelitat, de la família. De com les decisions del passat afecten el present en formes que no podem sospitar. De secrets que voldríem oblidar i de els errors de tota una vida. I així, en una llarga conversa ajudada pel vi, un home i una dona semblen destinats a entendre’s, sempre i quan puguin tractar-se com a persones i no com a gèneres.

Adaptació escènica: Francesc Hernàndez amb Enric Arquimbau i Anna Ponces
Drama 65 min

Logos dels patrocinadors