Març 2009

Espai imprevist (una pinzellada flamenca)

Cia. Entre 3
Música
Dijous 5 de març de 2009 a les 21:30 h.

Mònica, Angelillo i Iván es troben i es comuniquen a través de la música, la dansa flamenca i la veu, tres elements que generen una atmosfera d'expressió comú, tres llenguatges que es transformen al mateix ritme que les mirades entre ells, en definitiva, un mètode de creació a partir d'un atrevit exercici d'improvisació.
Els components de la cia Entre 3 han col•laborat amb Joaquín Cortés, María Pages, Nuevo Ballet Español, Rafael Amargo, Estopa en escenaris com el Kremlin i el Bolshoi de Moscou, la Maestranza de Sevilla, el Barbican de Londres, el Liceu de Barcelona, i el Teatro Real de Madrid així com extenses gires per Àsia, Amèrica i Europa

Intèrprets i creadors: Mònica Cano, Angelillo Espartero i Iván Góngora.
Direcció artística: Iván Góngora.
Al Cante: Ignacio Guerrero
Al Toque: Roger Sabartés "Rocha"
A la Percusió: Gorka Ramírez

María la jabalina

Cia. Hongaresa
Teatre
Divendres 6 i dissabte 7 de març de 2009 a les 21:30 h.

Espectacle creat a partir de la vida de la miliciana anarquista María “La Jabalina” nascuda a Puerto de Sagunto i última dona afusellada pel franquisme. Els documents i testimonis històrics permeten rastrejar la seva vida, desvetllant-se un periple vital propi dels personatges tràgics . En vida va ser vista com un àngel lluitador, generosa i entregada a la causa anarquista per la construcció d’un món on tots fóssim tractats per igual. Uns altres ulls la veien a l’extrem oposat, com un monstre assassí i sense principis morals, entregada a una orgia de mort i sexe.

Text, direcció i interpretació: Lola López

Sóc una bruixa

monòleg adaptació de Mercè Rodoreda
Teatre
Divendres 13 i dissabte 14 de març de 2009 a les 21:30 h.

Sóc una bruixa és l’adaptació en forma de monòleg de tres contes de Mercè Rodoreda: “Una carta”, “El riu i la barca” i “La Salamandra”, inclosos en el millor recull de l’autora, La meva Cristina i altres contes, publicat l’any 1967. Tots tres contes constitueixen un conjunt molt homogeni i unitari, pel que fa tant als temes com al treball de llengua, i representen un gir significatiu en el conjunt de la seva obra. L’autora hi desplega al màxim el poder de seducció i encantament de la paraula per fer-nos entrar en un món on es fonen realitat i irrealitat, misteriós i inquietant, entre el somni i el malson, on, per mitjà de la metamorfosi, els personatges posen un peu en una altra realitat. Junts, els tres contes són la combinació que obre la porta, i entrar-hi ja només depèn de nosaltres.

Direcció: Joan Ma Segura
Actriu: Mireia Cirera
Duració: 65 min

Matt Elliot

Howling Songs
Música
Diumenge, 15 de març de 2009, 20:00

‘Howling Songs’ (Ici d’Ailleurs/Acuarela, 2008) és la magnífica tercera i última part de la trilogia de les ‘cançons’, de nou en un to de l'est però sense fronteres definides, amb una única i constant herència que es troba en les arrels de la música europea. Es tracta d'una obra més personal, testimoni d'un talent únic on les harmonies es posicionen en equilibri entre la balada i la música folk, la bogeria i la raó, la revolta i la desesperació.

Matt Elliot

Carisma

de Meritxell Puvill
Dansa
Dijous 19 de març de 2009 a les 21:30 h.

Carisma, il·lusió i molt amor per l’art del Flamenc és el que ens ha portat a presentar una petita mostra del nostre treball, intentant mostrar aquella essència que cadascú portem dins amb senzillesa, humilitat i sobretot molt respecte per l’Art Flamenc.

Direcció i coreografía: Meritxell Puvill
Colaboracions coreogràfiques: Jesus Blanco, Ivan E. Góngora y el Tato
Elenc de ball: Meritxell Puvill, Elisabeth Ceacero, Maria Lucas, Judith Luna, Jesús Blanco

Impromptu

Premi Sebastià Gasch "Aplaudiment 2002"
Teatre
Divendres 20 i dissabte 21 de març de 2009 a les 21:30 h.

L'escenari buit acull als actors. No hi ha cap guió, només una frase que és la llavor d'una història. La frase l'escrius tu. Nosaltres  inventem els personatges, els llocs, el clima... Ens submergim per primer cop en cada situació, en aquell mateix instant. Amb veritat, amb compromís, amb humor i serietat, fem de la improvisació Teatre. El públic demana i els actors improvisen.

Direcció: Marita Fernández
Producció: David Pintado
Actors: Antonio Alcalde, Raimon Borrell, Alba Casera, Laura Ferrer, Laura Martuscelli i Manuel Ramos
Comèdia 70 min

Volem anar al Tibidabo

de Cristina Clemente
Teatre
Divendres 27 i dissabte 28 de març de 2009 a les 21:30 h.

Dues germanes de vint pocs anys reben la notícia que la seva mare pateix Alzheimer. Des del primer moment tenen clar el seu objectiu: que la seva mare i el seu pare siguin feliços malgrat les circumstàncies. I això passa per amagar la malaltia de la mare a ella mateixa però també al pare.  Poc a poc, però, els obstacles aniran apareixent i elles aniran solucionant-los com puguin, potser amb immaduresa però sempre mogudes per l’amor cap als seus progenitors.

Directora: Cristina Clemente amb Clara Cols, Roser Blanch i Alícia Puertas
Comèdia 60 min

Logos dels patrocinadors