Octubre 2009

En alta mar

de cia. Males companyies
Teatre
Els dies 2 i 3 d'octubre de 2009 a les 21h.

Tres nàufrags es troben en una balsa a la deriva, en alta mar. Descobreixen que les provisions s’han esgotat i prenen la decisió que s’han de menjar a un d’ells. A partir d’aquest moment es destapen les estratègies més cruels i recargolades. Al mateix temps, l’autor ens parla amb un to àcid i crític de l’amistat, la justícia, la lleialtat, la política, la llibertat, la manipulació o el sacrifici.
Comèdia. 60min. Català.

Director: Alberto Díaz i Jose Malaguilla.
Amb Jordi Domènech, Xavi Mañé, Jose Malaguilla i Rubén Pérez.

ESTRENA: Una del montón

Primera producció de dansa de la SALA TRONO
Dansa
El dia 15 d'octubre de 2009 a les 21h.

L’espera i estar continuament alerta defensant el seu espai, van poder asfixiar la veu de Wislawa Szymborska (Polònia 1923). Dins les nostres peces curtes sortegem l’asfíxia, utilitzant com a mitjà de respiració el moviment. Amb els seus poemes ens hem inspirat per realitzar la creació d’unes peces íntimes en les quals res es descriu i tot s’intueix.

Direcció, coreografia i interpretació: Ana Corredor i Ana Pérez
Música: Marc del Pino i Aleix Armengol
Vestuari: Aida Plassa
Agraïments: Andreu Banús, Cecilia Colacrai

Minimal Magic

Màgia
El dia 16 d'octubre de 2009 a les 21h.

Una paròdia de la màgia o una manera innovadora de fer màgia amb personatges. Aparicions, desaparicions, levitacions, manipulació de grans aparells. Un espectacle per a deixar-se meravellar i ser seduït pels encanteris d’una de les arts més velles i eternes. Una combinació a parts iguals de titelles, màgia, escapisme, jocs amb cordills i anelles, levitació i l’angoixant guillotina.

Direcció: Miquel Espinosa amb Teia Molner

Magorditos que nunca

de cia. Tangorditos (Argentina)
Màgia
El dia 17 d'octubre de 2009 a les 21h.

Dos argentins aterren al vell continent a conquerir Europa amb la seva màgica arrogància i a ritme de tango. Aquests dos absurds ballarins són capaços de convertir-se en diferents personatges per demostrar-nos que …l’últim que es perd és l’elegància.
Maximiliano Stia i Walter Garibotto formen un dúo de clowns amb estil propi.
75 min. Castellà.

Direcció: Gustavo di Sarro i Jackie Katz, amb Maximiliano Stia i Walter Garibotto

ESTRENA: Contes políticament correctes (moren els contes)

de James Finn Garner
Teatre
Els dies 23 i 24 d'octubre de 2009 a les 21h.

Una infecció. O una pandèmia. O massa morts en poc temps. Les primeres víctimes han estat els personatges dels contes tradicionals, però tots els indicis fan témer el pitjor: qualsevol persona relacionada amb la cultura està en perill de mort.

Caos als centres d’Urgències, caos a la seu del govern, caos perquè els sindicats de personatges secundaris surten al carrer amb les seves revindicacions i els familiars de les víctimes (de la Caputxeta, de la Rínxols d’Or, de la Ventafocs) reclamen compensacions econòmiques.

Però hi ha realment interès en salvar la cultura o tot plegat és una conxorxa dels poderosos?

Moren els contes és una comèdia boja, que beu dels llibres de James Finn Garner, de les millors sèries de televisió i també de les ganes de reanimar la cultura després de les seves últimes aturades cardíaques.
Comèdia. 75min. Català.

Direcció d’Antonio Calvo, dramatúrgia de Carles Mallol amb Quim
Casas, Gerard Flores, Sandra Gómez, Xavier Pàmies i Carla Ricart.

Espaldamaceta

Música
El dia 25 d'octubre de 2009 a les 19h. i a les 21h.

Només una veu i una guitarra de nylon, les úniques armes que empunya Espaldamaceta. El seu disc de debut que va presentar fa un any a la SALA TRONO l’ha portat a tocar en festivals com el BAM, l’Altaveu o el Primavera Club, a més de telonejar Damien Jurado. Ara torna a la sala a petició del públic “Una pieza de muchos quilates en el cofre de los tesoros de la canción” (Culturas).

ORGANITZA: ANIMA'T ASSOCIACIÓ CULTURAL

Amb José Juan González

Fracas out Pallassa Nyoli

de Bui: Mar Ortega
Teatre / Clown
El dia 30 d'octubre de 2009 a les 21h.

Un biombo i algú que empeny constantment a la pallassa Nyoli de Bui a l’escenari, al buit, al fracàs… Ella s’aixecarà un cop i un altre, encaixarà, imaginarà noves lògiques, les provarà amb la complicitat del públic i veurà fins on pot arriabar tot aquest garbuix d’emocions i lluita. Deixa’t fracassar amb ella!
Iniciem així un cicle de propostes nascudes a la sala Almazen del Raval de Barcelona que aposta pel clown i sobretot per les dones que es dediquen a aquesta disciplina.
Clown. 70min. Castellà.

Varie-té con los Románticos: Antología de un fracaso sistemático

de Cia. Románticos empedernidos, amb Joaquín Daniel i Mila Von Chobiak
Teatre / Clown
El dia 31 d'octubre de 2009 a les 21h.

Los Románticos exploren diferents etapes de la seva carrera (teatre, ràdio, i televisió) demostrant amb proves irrefutables que l’èxit i el fracàs són cares de la mateixa moneda. El gag musical seguirà essent el principal protagonista de l’espectacle d’aquest duo que recuperen la màgia y l’elegància de Les Luthiers, la potència de Jango Edwards i l’absurd dels Monty Phyton.
Clown. 80min. Catellà.

Logos dels patrocinadors