Gener 2010

In-consciència

de Cia. La Impaciència (Mallorca)
Teatre
Divendres 15 i dissabte 16 de gener a les 21h

Foto obra

PREMI MILLOR ESPECTACLE 14a MOSTRA DE TEATRE DE BARCELONA

Un home i la seva consciència que té forma d’humà italià han de conviure plegats després d’haver sofert una desgràcia familiar. In-consciència és un espectacle còmic amb personatges inconscientment reals, on els seus somnis no es compleixen i la realitat dura de la vida i de la societat actual sempre guanya.
Comèdia. 80min. Mallorquí.

Direcció: Salvador Oliva i Luca Bonadei
Amb Luca Bonadei, Salvador Oliva i Sylvia Sánchez

Gaviotas subterraneas

de producciones Viridiana (Huesca)
Teatre
Divendres 22 i dissabte 23 de gener a les 21h.

PREMI MILLOR ACTOR 14a MOSTRA DE TEATRE DE BARCELONA A JOAQUÍN MURILLO

Dos homes es troben en una casa abandonada. FA anys, en la seva joventut, van ser amics. Avui, Mario “El lince” i Nino “El zorro” han quedat citats un altre cop, com en els vells temps…com si el temps no hagués passat
Definida pel seu autor com a comèdia negra té alguna cosa d’aquelles obres de cine americà dels anys quaranta. Com en les millors obres del gènere funciona com un mecanisme de rellotgeria que no dona respir a l’espectador. També és un duel interpretatiu: la lluita dels dos personatges és també el duel dels dos actors, obligats a un exercici excel·lent d’interpretació perquè el drama funcioni. Però al cap i a la fi és un magnífic estudi sobre l’amistat, sobre el temps passat, sobre el que vam ser i el que som.
80min. Castellà

Direcció: Jesús Arbués
Amb Joaquín Murillo i Kike Lera

Diari d’un boig

Bicentenari de Nikolai Gògol
Teatre
Diumenge 17, diumenge 24 de gener i diumenge 7 de febrer a les 19h.

Foto obra

AMB NOVA DRAMATÚGIA, ESTRENA A CATALUNYA

Submergit en un món de rangs, categories, ànsies d’ascendir i enveges, el protagonista de Diari d’un boig. Bicentenari de Nikolai Gògol, el conseller titular Aksentil Ivànov Proprixin, està sol a una ciutat inhòspita i freda.
Gògol ens sorprèn amb una barreja de realitat i fantasia per mostrar el procés vital que experimenta pel protagonista de l’obra.
Català. 75min.

Direcció, adaptació i interpretació: Fermí Reixach

La crítica ha dit: “Fermí Reixach és un nom imprescindible del nostre teatre”. (...) tremenda força gestual del rostre de Reixach. (...) colossal recreació de Reixach. “Fermí Reixach, fa una creació magistral del funcionari boig imaginat per Gògol.” “Darrera de Diari d’un boig hi ha un gran actor.(...) Diari d’un boig és també una lliçó de teatre.”

Don’t look at them

Dansa
Dijous 28 de gener a les 21h.

Foto obra

Espectacle teatral que utilitza aspectes de la dansa contemporània, i que neix a partir del documental “ the agronomist”, sota la figura de l’activista Jean Dominique que va morir pels drets humans del seu país natal (Haití).

Direcció: Elisenda Nadal
Intérprets: Elisenda Nadal y Donis Taveras

Les perles als porcs

de Pasquale Bàvaro
Teatre
Divendres 29 i dissabte 30 de gener a les 21h.

PREMI MILLOR ACTRIU 14a MOSTRA DE TEATRE DE BARCELONA A BRUNA CUSÍ

Setze notes, per cinc personatges. A cada nota una situació, uns personatges, unes relacions, un número de vibracions. Volia escriure amb la mateixa precisió
de la música i amb la mateixa indeterminació. Amb dos octaves i una nota tocar una història. Per això he posat cinc personatges amb diferents temperatures. Des del primer Do que s'escriu en un pentagrama en clau de Sol fins a la setzena nota, un Re superior. Els personatges naturalment canvien de relació entre ells encara que mantinguin el propi paper. Es fan tots més grans. Alguns amb l’edat milloren, altres no, es fan més febles.

Direcció: Pasquale Bàvaro
Amb Blanca Pàmpols , Bruna Cusí, Lara Salvador, Enric Cusí i Tono Saló.

Logos dels patrocinadors