Febrer 2010

L’oblit

de Jordi Montanyés
Lectura dramatitzada
Diumenge 31 de gener a les 19h.

Foto obra

L’oblit és com un desmai en un punt de dolor extrem i un recurs per amagar allò inconfessable. Qui té dret a furgar sense permís en els passats secrets dels altres? Qui té dret a jutjar-los?.
La SALA TRONO obre les portes a aquestes dues dames de l’escena catalana que ens mostraran aquesta posta en escena amb el text a la mà dirigides per una de les millors directores del panorama teatral actual. Una autèntica joia. Un regal per a tot aquells que vulguin gaudir d’una bona estona de teatre.
70min català.

Preu especial: 8€ / 6€ amics.

Direcció: Lurdes Barba
Amb Montserrat Salvador i Mont Plans

ESTRENA: Amor hermètic

amb textos de Salvador Espriu
Teatre
Divendres 5 i dissabte 6 de febrer a les 21h.

Foto obra

A través d’unes dones, llunyanes en el temps i en la condició, Letízia, Laia, Carlota, Fedra, Salvador Espriu ens sorprèn per l’afinada percepció psicològica amb què tracta un dels temes més importants de la seva obra: l’amor entre un home i una dona, un problema sempre apassionant. L’amor és un «miratge» que la literatura ha alimentat durant segles. Espriu en desconfia. Tan sols l’amor de la Mare que totes elles porten dins podria salvar-les de la mort que s’amaga darrera el mirall i salvar amb elles l’home que contemplen i no saben veure.
Les veus d´aquestes dones interpretades per l´actriu Fina Rius,
mostren un Espriu apassionant, desconegut, allunyat de les referències franquistes i postfranquistes, i abarquen diversos gèneres literaris com són la narració, la poesia i el teatre, amb registres que van des de l´elegíac al còmic.
60min. Català.

Dramatúrgia i direcció: Teresa Vilardell
Tria de textos: Rosa Delor
Amb Fina Rius

“Azul como uma Laranja”

de Cecilia Colacrai y João Costa Lima
Dansa
Dijous 11 de febrer a les 21h.

Foto obra

Nombrem les coses en un intent de re-inventar el mon sorgint dels seus noms. Com si cada cosa existeixi a través de la seva definició.
Tota descripció es una suggestió en potència. El llenguatge rebel·la formes a través dels límits, retalls que classifiquen i defineixen les matèries. Així, ens llancem a composar una trajectòria per cada cosa. Un abans i un després, un context on l’objecte en qüestió podria habitar, existir.
A partir del punt mínim construïm possibilitats. Punt per punt.
I probablement aconseguim possibles, equilibrant-nos entre la ficció i en el que insistim en anomenar realitat.
“La possibilitat de percebre el món des de l’aparent insignificança d’un objecte

Música original: Miguel Marín
Video: Anna Brufau

L’ Analfabeta

(a partir del relat autobiogràfic d’Agota Kristof )
Teatre
Divendres 19 i dissabte 20 de febrer a les 21h.

Foto obra

“Llegeixo. De manera gairebé malaltissa. Llegeixo tot el que em cau a les mans, tot el que tinc a la vista: diaris, llibres escolars, cartells, receptes de cuina, llibres infantils. Qualsevol cosa impresa”. El gran repte que suposa l’escriptura d’una autobiografia serveix a la protagonista d’aquesta Analfabeta per iniciar un viatge intern cap a les profunditats de la seva memòria, nodrint-se tant dels records que és capaç de reviure com d’aquells que ja creia perduts.
La infantesa, Hongria, l’exili, Suïssa, la llengua francesa i l’escriptura són alguns dels paisatges d’aquest recorregut.
55min. Català.

Direcció: Laura Batllori Rodrigo
Amb Eva Saumell i Olivella

Danny i Roberta

de John Patrick Shanley cia Zerega
Teatre
Divendres 26 i dissabte 27 de febrer a les 21h.

Foto obra

Danny i Roberta són dos personatges que es moren per parlar, per buidar, per confessar les seves culpes i troben en l’altre una oportunitat, una vàlvula d’escapament per fer-ho.
Són dos personatges ferits per la vida. Carregats d’un equipatge massa pesat i incapaços d’estimar. No obstant això, aquesta nit, la nit que passaran junts s’atreviran a volar. S’atreviran a tocar el cel amb les mans. No sabem què passarà demà. Ni tan sols sabem què passarà unes hores més tard del final. L’autor de “Doubt” (pel.lícula estrenada recentment interpretada per Meryl Streep i Philip Seymour Hoffman) és savi i acaba l’obra en un moment on els dos personatges han entès alguna cosa.
60min. Català.

Direcció: David Pintó
Amb Anna Moliner i Xavi Álvarez

Logos dels patrocinadors