Abril 2010

ESTRENA: I2

de Carlo Mô i Mr. Di
Teatre
Divendres 2 i dissabte 3 d'abril de 2010 a les 21:00 h.

Foto espectacle

Carlo-Mô & Mr. Di ens presenten la seva nova bogeria teatral I2. Un espectacle amb el que pretenen fer arribar al públic un nou missatge: buidar els teatres!!!. Després d’anys de lluita amb Teatro de lo infame per aconseguir un “teatre de veritat”, ara s’han adonat que és molt avorrit, que no hi ha qualitat, falten propostes interessants, el públic n’està fart…per això proposen buidar els teatres. Que mai més ningú torni a aplaudir un espectacle en va!. Per aconseguir això tenen preparat un tot un arsenal de propostes, entrevistes a erudits, alternatives culturals i avorriment com a teràpia de shock.
I2 es converteix en una altra bogeria d’aquestos dos “idos”. Un show de ritme frenètic, d’humor absurd e infame. Un espectacle per no parar de riure. I per dir-li al públic: Idos de los teatros!!!!

Comèdia. 70 min. Castellà.


Amb Carlo Mo i Mr Di

La síndrome de Bucay

de Joan Gallart
Teatre
Divendres 9 i dissabte 10 d'abril de 2010 a les 21:00 h.

Foto espectacle

La síndrome Bucay explica la història d'un portalliteres que està enamorat de la Rosa, una noia amb qui coincideix al bus i que llegeix un llibre del Bucay. En Santi té una concepció romàntica de l'amor, tot el contrari que el seu company de feina, en Robert, un gran aficionat als westerns. Una història simple, que s'anirà complicant per moments i amb un final que deixarà sorprès a més d'un.
Una comèdia feta de coincidències, apta pels amants dels llibres de Bucay, pels que no han llegit ni una ratlla d'aquest autor i fins i tot per als que saben que no li agraden aquest tipus de llibres. Perquè a la vida no tot és el que sembla i aquí tampoc.

Comèdia. 70min. Català.

Direcció: Joan Gallart
Amb Bernat Quintana, Xevi Gómez i Aida Oset

“L’abstracció en moviment”

ANIMA'LS
Taller
Diumenge 11 d'abril i diumenge 6 de juny de 2010 a les 12:00 h.

Per nens i nenes que viuen les arts visuals i escèniques en la seva contemporaneïtat. Perquè partim d’un món on les diferents disciplines conviuen i es connecten creant així una xarxa amb matisos de colors i llenguatges més rics i màgics. Pensar jugant, jugar a pensar. D’això es tracta. Són tallers on tu ets protagonista. Ara, a la primavera, la pintura i el teatre passegen amb tu. Descobreix amb Pollock, Mondrian i de Kooning el món de l’abstracció pictòrica i veuràs què fàcil és escenificar les seves idees.

El taller és per tota la família.
Edat recomanada de l’infant: +5.

Festival REC

Dansa
Dijous 15 d'Abril de 2010 a les 21:00 h.

Foto espectacle

El Festival REC sempre ha tingut molt present en la seva programació la fusió entre gèneres i disciplines, i com la interrelació entre diferents tècniques esdevenien el motor de creació. Una de les seccions que ofereixen espurnes d’aquesta barreja i que presenta més misteri per a l’espectador és la secció de videocreació. I dins d’aquestes propostes algunes de les aportacions més destacades són aquelles que fusionen la dansa i la creació cinematogràfica, les arts dels moviment amb el llenguatge audiovisual en continu diàleg, fins a constituir-se com a únic discurs en les seves creacions més destacades.
Per al seu desè aniversari, el REC ha volgut col·laborar amb la Sala Trono en la seva tasca d’oferir un espai a les arts escèniques, oferint un petit tastet del que ha ofert aquest secció els últims anys.

Cèl·lules (2009, 11’05’’) – Arantxa Sagardoy i Alfredo Bravo
Divadlo (2002, 9’30’’) – Guillem Morales / Erre que erre
For a Tango (5’, 2005) – Gabrielle Zuchelli
Aprop (7’, 2007) – Aitor Echevarria

El gran atasco

cia Mr. Kubik. (Madrid)
Teatre
Divendres 16 i dissabte 17 d'abril de 2010 a les 21:00 h.

Foto espectacle

Maya i el senyor Gallardo estan atrapats en un enorme i etern embús a les portes d’una gran ciutat i dins d’un cotxe passen la resta de les seves vides, ancorats per sempre com nàufrags urbans a un espai que representa la movilitat, la velocitat i les presses del nostre temps..
El petit escenari de la SALA TRONO acollirà aquesta petita joia teatral afincada amb èxit als escenaris de Madrid des de 2007 i que ja ha recorregut mitja Espanya. Un cotxe de dimensions redundes això sí ocuparà l’escenari de la SALA TRONO.
Comèdia. 60min. Castellà.

Direcció: Fernando Sánchez- Cabezudo.
Amb Ana Cerdeiriña i Fernando Sánchez-Cabezudo.

RIOT ÜBER ALLES vs JOANA BRABO: "ODIUM MA NON TROPPO"

Polipoesia
Dimecres 21 d'abril de 2010 a les 21:00 h.

Foto espectacle

Aprofitant la irrupció del tercer poemari publicat per Riot Über Alles (Barcelona, 1979), es presenta aquest recital polipoètic a dues veus en el qual s’enfronten amistosament dues postures vitals confrontades, i per tant dues maneres de comprendre l’exercici líric. El contrapunt ve donat per la poetessa menorquina Joana Brabo (1975), que amb el seu discurs fresc, optimista, sonor i juganer intentarà rebaixar l'acidesa i la ironia desesperançada de les composicions de Riot Über Alles. Un tête-à-tête ple d’improvisació, sorpreses i humor que torna a reunir sobre un escenari, un any després del seu últim cicle de col•laboracions, a aquestes dues plomes habituals dels cercles poètics barcelonins.

Cicle Oniris de polipoesia
Organitza: Caldodecultivo MGZ + Ariadna
Sant Jordi 2010

Dansa: Aanaatt / AU / Tinta i tango / APAAI

Dansa
Dijous 22 d'abril de 2010 a les 21:00 h.

Aanaatt (2008, 5’) – Max Hattler
AU (2009, 5’46’’) – Vicent Gisbert
Tinta i tango (2004, 3’) – Marcel Pié
APAAI (2006, 10’) – Guillem Morales / Erre que erre

Més l’actuació de Vicent Gisbert, ballarí valencià i videocreador actiu, amb una proposta ideada especialment per a aquesta ocasió, i que amb la seva estrena conclourà aquest petit programa.

Desiguals

d’Ever Blanchet
Teatre
Divendres 23 i dissabte 24 d'abril de 2010 a les 21:00 h.

Foto espectacle

Desiguals narra la vida de dues dones que s’estimen però que han decidit separar-se i viure sense compromís ni lligams. No obstant, la seva gran estima i els atzars de la vida les porten constantment una en braços de l’altra. Junt amb elles, l’Alícia, una periodista de tendències sexuals dubtoses que ànsia trobar un amor etern i perdurable que l’ompli i la faci feliç. Les seves vides es creuaran en una travessia per mar i ja no se separaran. Trobades, converses, les desavinences de la vida, decepcions… i molt d’amor i respecte envers l’altri són les variables constants que omplen les experiències d’aquestes tres dones que se senten desiguals a la resta, però en el fons només desitgen el mateix: tendresa i llibertat.

Comèdia. 80min. Català.

Direcció: Ever Blanchet.
Amb: Laura Sancho, Maria Klausó i Karme Màlaga.

Mi Vecino Totoro

Cicle cinema juvenil. Hayao Miyazaki.
Cinema
Diumenge 25 d'abril de 2010 a les 12:00 h.

Foto espectacle

Ens descriu la vida quotidiana d’una família que acaben de mudar-se al camp, on descobreixen un entorn diferent (naturalesa, veïns...). Després vindrà el descobriment de Totoro, la criatura que viu sota l’ arbre gegant, amb el que les dues nenes protagonistes iniciaran una dolça i noble amistat.

Any: 1988
Durada: 86 min.
Edat recomanada: +6

La Rateta que escombrava l’escaleta

Polipoesia
Diumenge 25 d'abril de 2010 a les 20:00 h.

Foto espectacle

La Rateta és una mossa sorpresa que proposa un espectacle que traspua poesia per tot arreu. Versos dits amb innocència i escepticisme urbà; versos en constant moviment gràcies a les dues ballarines que coreografien els sons i les paraules; versos musicats pels 3 porquets: percussió, baix i guitarra ultrasònica; però sobretot versos cantats (va guanyar el 1r concurs de cantautors Olga Xirinacs) amb veu de nena que juga amb la ironia i la dolça mala llet. La rateta s’ha trobat la moneda que ha caigut pel forat de la butxaca dels somnis. Flipareu amb el que pot fer amb la moneda, murrrruaaaaakkk!

Cançò d’autora
Núria Clotet, Marcos Sánchez, Daniel Bolsa, Èrika LLopis i Anna Torruella

Organitzen: Associació Ariadna i Caldodecultivo MGZ
Col·laboren: Tren-K, Ajuntament, Diputació i Generalitat (CoNCa i Joventut).
SANT JORDI 2010

Undeserved Loneliness

Dansa
Dijous 29, divendres 30 d'abril i dissabte 1 de maig de 2010 a les 21:00 h.

Foto espectacle

Indaga de manera profunda en el particular condició humana de la selecció. A diferència de la resta dels éssers vius, aquesta selecció no està basada en la supervivència de l’espècie, al contrari, la selecció de l'individu en la nostra competitiva societat ve marcada per cànons i patrons de conducta preestablerts, on sortir d’allò que és més comú o de la “norma”, suposa una alteració de l’ordre que cal aplacar. Aquest fenomen no entén d’estrats socials o de nivells culturals, no diferencia entre races, religions ni creences, i tampoc entre gèneres ni edats. L’esmentat fenomen pot prendre multitud de formes, noms i apel·latius tals com: marginació, maltractament, racisme, homofòbia, masclisme, abús de poder... o més recentment amb anglicismes com a mobbing o bullying, fenomen aquest últim, en el qual se centra Undeserved Loneliness.

Direcció i coreografia Roberto G. Alonso
Ballarins Lorena Callejas, Roberto G. Alonso, Pau Gómez,
Susanna Rodríguez

Logos dels patrocinadors