Maig 2010

“Contes del Camerun”

Espectacle familiar
Diumenge 2 de maig de 2010 a les 12:00 h.

A càrrec del escriptor camerunès Inongo-VI- Makome. A la literatura africana l’ha escaigut molt be la globalització. La seva natura oral, la seva funció lúdica i al mateix temps educativa, el seu arrelament a lo quotidià per recollir fantasia ha vingut a omplir el vuit provocat potser, per d’intel·lectualisme creixent de la literatura occidental. Els contes ambientats a l’Àfrica viuen ja també a l’occident com algun dels autors, son part ja de la cultura universal. New York, París, Barcelona o Madrid condicionen locals perquè adults i nens es recreïn sense complexes, a la fantasia, en el moviment líric del contes.

El alma se serena

de Lluïsa Cunillé i Paco Zarzoso
Teatre
Divendres 7 i dissabte 8 de maig de 2010 a les 21:00 h.

El títol s’inspira en una locució que es feia a Televisió Española en els anys setanta per tancar l’emissió diària. Després de l’últim programa, una veu greu deia “el alma se serena” i després s’emetia música clàssica, amb la que, segons sembla, buscaven apaivagar o adormentar l’ànima dels espanyols de l’època.
Es situa a la València actual. Els seus protagonistes són: una hostessa amb vertigen, un executiu a l’atur i una rellotgera cabaretera. Els últims habitants d’una finca a punt de ser derruïda i que intenten salvar de l’especulació immobiliària entre sorolls de grues, traques i motors de fórmula1.
En el transcurs de la comèdia i a mesura que la situació és més desesperada, aquestos tres nàufrags ens aniran mostrant els seus secrets i estratègies per resistir contra les polítiques d’una ciutat que definitivament ha donat l’esquena als seus habitants.

Comèdia. 70min. castellà

Cia. Hongaresa teatre (València)
Direcció: Paco Zarzoso.
Amb Lola López, Pep Ricart i Ana Cediel.

Una del Montón

Cia. Una del Montón
Dansa
Dijous 27 de maig de 2010 a les 21h.

Foto espectacle

Dins les nostres peces curtes sortegem l’asfíxia, utilitzant com a mitjà de respiració el moviment.
Amb els poemes de Wislawa Szymborska (Polònia 1923), ens hem inspirat per realitzar la creació d’unes peces íntimes en les quals res es descriu i tot s’intueix.
"Una del Montón" ens presenta a dues dones que s'enfronten a les seves dures realitats inventant mons diferents, en un mateix espai i en un mateix temps.
Al Febrer de 2009, Reconcomía, una de les peces de l’espectacle, va ser estrenada al Mercat de les Flors, dins del cicle ”Flamenc Empíric”.

Dramatúrgia i posada en escena: Roberto Romei
Coreografia i interpretació: Ana Corredor i Ana Pérez
Creació musical i músics: Aleix Armengol i Marc del Pino

Blackbox

de Cia. JK052
Teatre
Divendres 14 i dissabte 15 de maig de 2010 a les 21:00 h.

Foto espectacle

Mirar en l'aire i veure-hi més que un cel blau. més que el sol, la lluna i les estrelles. Veure-hi tan sols carreteres, coordenades, camis escrits als núvols...
La feina dels protagonistes d'aquests espectacle consisteix en dirigir el tràfic aeri d'un petit aeròdrom de províncies. Els avions venen i van, la gent viatja i torna a casa, ells sempre resten al mateix lloc. Vigilant. Expectants. A les seves mans centenars de vides. Als seus caps milers de dades. Avui alguna cosa canviarà. Avui la seva vida canviarà. Avui la nostra vida canviarà. La meva, la teva, la de TOTS. Creus en el destí? Les coses passen perquè sí? Tu i jo sabem la resposta... Recordes 11S, el triangle de les bermudes, els vols secrets de la CIA, els avisaments OVNIS per part d'avions comercials...? Mira tu també enlaire... Te'n recordes de...? Allà no només hi ha un cel blau, no hi ha només el sol la lluna i les estrelles... Te'n recordes de...? Vigila, tu també...
Te'n recordes del que va passar, oi? TE'N RECORDES?.
75min. Castellà..

Direcció: Marc Angelet
Amb Àgata Casanovas, Cindy Déniz, José J. Domínguez, Laya Martí, Tona Siñol i Iban Valero.

La Princesa Mononoke

Cicle cinema juvenil. Hayao Miyazaki.
Cinema
Diumenge 16 de maig de 2010 a les 12:00 h.

Foto espectacle

Ambientada en el Japó medieval, es centra en la lluita entre els guardians sobrenaturals d’un bosc i els humans, que necessiten els seus recursos. "Mononoke" no és un nom, sinó una descripció que pot ser traduïda en aquest context com "esperit venjatiu".

Any: 1997
Durada: 133 min.
Edat recomanada: +6

Un ramón de mandarinas o la historia de amor más grande jamás explicada

Cia. Mundo mandarina. (Argentina)
Teatre / Màgia
Divendres 21 i dissabte 22 de maig de 2010 a les 21:00 h.

Foto espectacle

L'absurda història d'amor de com es vàren conèixer els pares de la Mandarina.
Una suspicaç mirada al ridículs i vulnerables que podem arribar a ser quan ens enamorem. La Mandarina composa i es posa a la pell de dos personatges, els seus pares. Ell és un mag valent i temerari; ella és tendra i simpàtica. Junts faran una divertida consecució de desastres. Una comèdia universal on la tendresa, l'humor i l'absurd es combinen per emocionar-nos, fer-nos riure i recordar-nos que no hi ha res més meravellós i ridícul com estar enamorats.

Comèdia. 70min. Castellà.


PREMI DEL PÚBLIC - LA SECCIÓ OFICIAL DE LA MOSTRA INTERNACIONAL FESTICLOWN'09

PREMI AL MILLOR ESPECTACLE DEL FESTIVAL 3 DÍAS DE FARÁNDULA DE VALSEQUILLOS (GRAN CANARIA)

PREMI DEL PÚBLIC DE LA CATEGORIA DE TEATRE I CIRC DEL FESTIVAL FAST DE TORREDEMBARRA 2009

GUANYADOR DEL CONCURS DE NUMEROS DE CLOWN LOS HIJOS DE AUGUSTO DE XIRIVELLA 2009

Amb Laura Muñoz

Si avui és diumenge demà és dijous

d’Isis Martin i Aleix Fauró
Teatre
Divendres 28 i dissabte 29 de maig de 2010 a les 21:00 h.

Foto espectacle

Després de l’èxit de públic la passada temporada de tardor torna aquest meravellós i emocionant espectacle.
Si avui és diumenge demà és dijous parla de l’Alba i el Leo. Del seu gran amor. De com es coneixen i s’enamoren. I de com, en plena aventura fantàstica pels racons d’una parella poc o molt convencional, un nou personatge, totalment inesperat, entra en acció i els canvia la vida de manera radical: l’esquizofrènia.
Un text en clau de realisme absurd i oníric que ens parla de com les malalties mentals, en concret l’esquizofrènia, minen la vida de les persones que la pateixen: els malalts i el seu entorn.

80min. Català.

Director: Ian Gehlhaar i Aleix Fauró.
Amb: Eduardo Telletxea i Isis Martin.

Logos dels patrocinadors