Octubre 2010

LA MARATÓ DE NOVA YORK

d’Edoardo Erba
Teatre
Divendres 1, dissabte 2 d'octubre de 2010 a les 21h. i diumenge 3 a les 20h.

Foto espectacle

NOVA PRODUCCIÓ DE LA SALA TRONO

Al principi, un d’ells, es resisteix. Diu que no està fet per esports durs, però el seu amic insisteix. Han d’entrenar-se dos cops per setmana per la marató de Nova York. L’obra de l’italià Edoardo Erba posa a dos actors en escena saltant sense parar durant una hora fins que... fins que la peça s’acaba. Concentrar-se. Portar bon ritme. Anar ràpid. No abandonar. Viure per córrer. Viure per córrer? Fugir cap endavant. Corren i parlen de la vida. Suen. Bufen. Somien. Una metàfora de la vida. I tot això també és el teatre.
Una comèdia que corre sola desde fa quinze anys i un desafiament que vencen els dos protagonistes que corren durant tot el que dura la peça. Interpretar i córrer. No existeix vencedor perquè, com a la vida, el primer acaba sent l’últim com si tot fós una fantasia equivocada. Un somni.

Comèdia. Català. 60min.

Direcció: Juan Carlos Martel
Amb Albert Triola i Joan Negrié

REACCIÓ

de Lutz Hübner
Teatre
Divendres 8 i dissabte 9 d'octubre de 2010 a les 21h.

Foto espectacle

En Chris és un noi de setze anys que està a punt d’obtenir el graduat escolar, però de moment té molt males notes. Ja té dos insuficients i no se’n pot permetre cap més. Com que ha repetit curs una vegada, si ara no aprova, el seu pare es posarà furiós. No li queda altre remei, doncs, que intentar convèncer la nova professora, la senyoreta Stöhr, perquè faci la vista grossa en la seva assignatura i li doni la nota que necessita per treure’s el graduat. Però no compta amb el fet que ella és responsable, lliurada i compromesa amb la seva feina, i no està disposada a cedir. Després de la classe parlen, la situació s’agreuja: una baralla, un cop de puny a la cara, un altre a l’estómac. La senyoreta Stöhr cau a terra, en Chris se’n va corrents...

Català. 70min.

Direcció: Òscar Molina amb Lidia Linuesa i Albert Carbó.

DAME UN SEGUNDO

Flamenc
Dansa
Dijous 14 d'octubre de 2010 a les 21h.

Dame un segundo

"La peça neix d'una necessitat interna per trobar el meu desenvolupament com a artista dins del flamenc, és un apropament a aquest món tan complex des de la dansa-teatre" la qual m'ha aportat eines per sentir i començar a comprendre. És un espai obert a la improvisació (la seva base i essència) on es troben la veu d'una cantaora i el meu movement. És una proposta que parteix d'un instant concret i mai cap a on es va a dirigir, només tinc una eina per poder construir, seguir el que aquest instant m'ofereix ".

50min.

Intèrpret-creador: Iván Góngora Cantaora: Carmen Fernández Castillo.
Assessorament artístic: Helena Escuté i Carlos Roo.

BOGERIES BALCÀNIQUES

amb Odoroff (Argentina)
Màgia
Divendres 15 d'octubre de 2010 a les 21h.

Foto espectacle

FESTIVAL TEATRE MÀGIC
El professor Odoroff torna des de Rússia per portar el millor de la màgia i l'espectacle. Llicenciat en l'Escola de Circ de Moscou, professional de la prestidigitació i hereu de tres generacions d'artistes que li van donar nom, Odoroff ens porta una obra plena d'efectes visuals únics, humor original i amanida russa.
Guanyador de 2 primers premis del circuit Cafè-Teatre de València amb Los Tangorditos, Maximiliano Stia torna amb un nou espectacle: BOGERIA BALCÀNICA i un personatge ja conegut.... ODOROFF...

60min. Castellà. Màgia-teatre.

Direcció i interpretació: Maximiliano Stia

TOC-TOC

Màgia
Dissabte 16 d'octubre de 2010 a les 21h.

Foto espectacle

FESTIVAL TEATRE MÀGIC ESTRENA

Qui et pot trucar a la porta de casa? Quantes visites pots rebre en un dia ? A qui reps a casa al llarg d’un dia ? Passi passi que veurà el piset... Màgia en un dia Un dia de màgia. 4 personatges et visitaran:
Bon dia Una operària que ve a prendre mides del pis, cobra per metres i amb una corda farà les medicions. La cartera porta les cartes, normals, urgents o certificades, i algunes hauràs de signar.
Bona tarda Una iaia pensionista, que per completar la pensió ven enciclopèdies i llibres del seu difunt marit.
Bona nit Una veïna pija ve a fer una reunió per vendre el “Cubiletmix”, la darrera joia del mercat per cuinar de luxe!.

60min. Català. Màgia-teatre.

Direcció i interpretació: Anna Montserrat

L’ALTRA MIRADA

ANIMA’LS
Taller
Diumenge 17 d'octubre de 2010 a les 12h.

Taller L’ALTRA MIRADA

La Sala Trono presenta aquesta tardor un taller dedicat a la mirada cinematogràfica. Partint de la pel·lícula “El globo blanco” d’el iranià Abbas Kirostami, descobrirem que hi ha un altra tipus de cinema que no es el que estem acostumats a veure, i que ens expliquen històries molt properes i reals, i que al mirar-les ens ensenyen com es veu el mon des de un altre perspectiva.
El taller pretén donar als mes petits una altra mirada, i que descobreixin que cadascun d’elles son vàlides, com la de un mateix.
Serem els directors del nostre propi documental, curtmetratge o videoart. Farem de directors, guionistes, actors, maquilladors, càmaras... Descobrirem com, des de la mateixa imatge, cadascun de nosaltres som capaços de fer un món i una mirada subjectiva que ens caracteritza. Anima’ls a descobrir què amaga la seva mirada.

FRANCISCO NIXON

Música
Diumenge 17 d'octubre de 2010 a les 19h.

Foto espectacle

Poques presentacions necessita a aquestes alçades Fran Fernández. El que va ser líder d’Australian Blonde ja fa temps que busca en solitari la cançó perfecta, els tres minuts inoblidables. Ara presenta “Gloria y la belleza sureña” (Siesta, 2010). Un disc curt que té com a protagonista el tema “San Fernando”, llavor i motor de la resta de cançons. Pop en estat pur inspirat pels aromes surenys de les platges de Cadis i El Puerto de Santa María. En directe es presentarà en acústic i sol davant del perill, incloent en el repetori cançons de tota la seva carrera musical i alguna versió impossible. Benvingut Sr. Nixon, Francisco Nixon.

Preu: 10€

O OUTRO DO OUTRO

Dansa
Dijous 21 d'octubre de 2010 a les 21 h.

outro3

Persones són persones estan persones semblen persones revelen persones amaguen persones ofereixen persones besen persones contracten persones maltracten persones miren persones exciten persones espanten persones ensenyen persones aprenen persones mengen persones maten persones confonen persones alegren persones dansen persones pugen persones baixen persones cauen persones transporten persones fan persones inventen persones descobreixen persones paguen persones parlen persones pensen persones senten persones regiren persones transpiren persones assisteixen persones desitgen persones obliden persones recorden persones imaginen persones.

50 min.

Direcció e interpretació: João Costa Lima
Assistència de Moviment: Cecília Colacrai
Assistència Dramatúrgica: Rita Natálio
Diseny Sonor: Christian Dergarabedian

DIVERTIDAMENT

de Ramon Fauria
Mentalisme
Divendres 22 i dissabte 23 de octubre de 2010 a les 21:00 h.

Foto espectacle

Us volem informar que aquest dissabte dia 23 després de la funció es gravarà el programa de televisió "L'Àngel i el dimoni" del Canal Català a la SALA TRONO amb actuacions del Mentalista Ramon Fauria. Tots aquells que us vulgueu quedar després de la funció, esteu convidats, només cal que ho digueu al arribar.
Moltes gràcies.

Molta gent al llarg de la seva vida ha viscut una experiència inusual que simplement no pot explicar: càlcul extraordinari, memòria prodigiosa, coincidència increïble, connexió de pensaments, percepció de sensacions, influència subliminal,suggestió, intuició, previsió de fets… Ja diuen els científics que ‘la ment és el més fascinant i misteriós que hi ha al món’. Quins són els límits de la nostra ment?... Juguem?! Un viatge divertit, sorprenent, inspirador i esbalaïdor a través del potencial inexplotat i inexplorat de la nostra meravellosa ment. Vine i viuràs una experiència única!

Català. 80min.

Idea, creació i interpretació: Ramon Fauria

HAPPY HA HA

de Mercedes Boronat
Teatre / Dansa
Diumenge 24 d'octubre de 2010 a les 12h.

Happi haha

HAPPY -HA -HA és un espectacle de gest, dansa, teatre, jocs i colors, on a través dels moviments de tres intèrprets, la música i l’escenografia, es transmet un tros de la màgia que té la vida. Una creació divertida que aconsegueix al mateix temps educar als més joves a tenir consciència del seu cos, del seu propi ritme, de la seva respiració i dels seus propis desitjos. Un espectacle hipnotitzador i màgic.

Creació  i direcció: Mercedes Boronat
Intèrprets: Montse Roig, Èlia Genís, Iván Góngora
Video: Lita Casanovas


COM SI ENTRÉS EN UNA PÀTRIA

Un espectacle de Mireia Chalamanch i Oriol Genís, 
sobre textos periodístics i poemes de Joan Maragall.
Teatre
Dijous 28 d'octubre de 2010 a les 21h.

Foto espectacle

TARDOR LITERÀRIA

Com si entrés en una pàtria és un viatge a la pàtria literària
i humana de Joan Maragall a partir de poemes i altres materials
en prosa que ens aproximen a la figura del poeta i la seva
mirada sobre la pròpia escriptura, la relació Catalunya-Espanya,
la Setmana Tràgica o l’execució de Ferrer i Guàrdia, entre d’altres.
Els textos de Maragall obren lectures i reflexions encara
contemporànies.

75min. Català

Dramatúrgia i direcció: Josep Ma Miró
Amb Mireia Chalamanch i Oriol Genís

MIRANDO A YOUKALI

Divendres 29 i dissabte 30 d'octubre de 2010 a les 21h.

Foto espectacle

Timbres instrumentals de saxo baríton, saxo alt, clarinet, piano i veu. Se’ns presenten històries de contes d'infància, textos d'autors com Koltés o Baricco... Un col·lage de conflictes interns i que ens mostra què representa Yukali: un món imaginari que tots tenim en un lloc profund i orgànic, i del que podrem gaudir si aprenem a desprotegir-nos. Un espectacle banyat de poesia amb reminiscències bekettianes entre l'absurd i la realitat, entre l‘humà i el món simbòlic. Inspirat en la recerca de l’essència, en els indígenes de l'Amazònia, en la natura verge i destruïda. S'ha transportat la relació cap a l'àmbit personal. Mirando a Yukali és, doncs, una reflexió que ens fem a nosaltres mateixos i a la Terra.

70min. Català. Clown.

Premi del Públic FiraTàrrega 2009
Premi del Jurat Festival Pallasses Andorra 2009

Idea, dramatúrgia i interpretació: Alba Sarraute

L’ABSTRACCIÓ EN MOVIMENT

ANIMA'LS
Taller
Diumenge 31 d'octubre de 2010 a les 12h.

l'abstracció en moviment

Per nens i nenes que viuen les arts visuals i escèniques en la seva contemporaneïtat. Perquè partim d’un món on les diferents disciplines conviuen i es connecten creant així una xarxa amb matisos de colors i llenguatges més rics i màgics. Pensar jugant, jugar a pensar. D’això es tracta. Són tallers on tu ets protagonista. Ara, a la primavera, la pintura i el teatre passegen amb tu. Descobreix amb Pollock, Mondrian i de Kooning el món de l’abstracció pictòrica i veuràs què fàcil és escenificar les seves idees.

El taller és per tota la família.
Edat recomanada de l’infant: +5.

Logos dels patrocinadors