Novembre 2010

PRIMARIS

de Carles Mallol Cia. La Soga
Teatre
Divendres 5 i dissabte 6 de novembre de 2010 a les 21h.

Foto espectacle

Primaris porta a l’extrem un dia a la sala de professors d’un institut. Quatre professors, una directora de baixa per depressió que torna dient que l’han atropellat els alumnes i el pare d’un dels alumnes que vol saber què ha passat. En realitat l’anècdota serveix perquè es produeixi un bon caldo de cultiu amb els ingredients necessaris: el conflicte de la responsabilitat sobre els alumnes, el paper dels pares, l’amor dels fills als pares, el camí d’intermediaris dels professors... Tot tenyit d’un humor negre que volgudament allunya la història del docudrama i fa que dins d’una realitat quotidiana, el surrealisme dispari el joc i la reflexió en un
públic que no sabem si ha estat ni pare ni professor, però fill segur que 
sí.

80min. Català. Comèdia.

Direcció: Carles Mallol amb Elies Barberà, Marta Corral, Marc Garcia Coté, Elisabet Valles, Albert Puigdueta i Marta Montiel.

L’ALTRA MIRADA

ANIMA’LS
Taller
Diumenge 7 de novembre de 2010 a les 12h.

Taller L’ALTRA MIRADA

La Sala Trono presenta aquesta tardor un taller dedicat a la mirada cinematogràfica. 
Serem els directors del nostre propi documental, curtmetratge o videoart. Descobrirem com, des de la mateixa imatge, cadascun de nosaltres som capaços de fer un món i una mirada subjectiva que ens caracteritza. Anima’ls a descobrir què amaga la seva mirada.

SUCRE

Noelia Liñana Cia de Dansa
Dansa
Dijous 11 i dijous 25 de novembre de 2010 a les 21h.

Sucre

SUCRE PETIT FORMAT és una versió reduïda i simplificada de l’espectacle de dansa SUCRE. SUCRE és el que posem al cafè, al suc, a la vida, per tal que el nostre paladar no es trobi amb els racons més amargs del nostre dia a dia.
La coreògrafa i ballarina Noelia Liñana ho sap molt bé. Des del dia en què es desmaia de sobte enmig d’un assaig i el metge li diagnostica una diabetis amb dependència de la insulina, la Noelia deixa de posar sucre a la seva vida.
L’obra mostra diverses històries de personatges excessivament dependents d’aquesta dolça substància, personatges que ensucren les seves foscors abans d’enfrontar-s’hi. SUCRE és un alegre “collage” de dansa contemporània, música en directe, projeccions àudiovisuals i petites dosis d’humor i ironia. A l’escenari, 2 ballarins i un músic. Cada escena és una petita història, una postal amb la banda sonora d’una cançó composada i interpretada pel músic Paco Enlaluna i la seva formació més electro-acústica.

50min.

Coreografia: Noelia Liñana
Direcció Escènica: Nicolaas Marckmann i Noelia Liñana
Música: Paco Enlaluna

DE PE A PA

Cia. Pepa Plana
Teatre
Divendres 12 i dissabte 13 de novembre de 2010 a les 21h.

Exhaurides totes les localitats per les dues funcions de DE PE A PA. Nova funció a la venda dissabte a les 18.30h. Si ja teniu la vostra reserva i voleu canviar el dia o l'hora podeu fer-ho, només cal que ens ho feu saber.
Gràcies.

Foto espectacle

Després de més de 200 funcions, la Sala Trono, ofereix al públic tarragoní l’oportunitat de retrobar-se amb Pepa Plana. De Pe a Pa, va significar la irrupció de la pallassa Pepa Plana, una de les primeres dones que es va posar un nas vermell, a l’escena catalana. Integrat per una sèrie de números que comencen amb una memorable i hilarant paròdia de La Vaca Cega, el poema de Joan Maragall, a De Pe a Pa, Pepa Plana fa de poeta i rapsoda, irreverent però plena d’humanitat, i ens explica una història xinesa, dialoga amb una patata i ens demostra com de cruel pot arribar a ser l’existència de les persones.

70min. Català. Clown.

Direcció: Joan Busquets amb Pepa Plana

BINOCLES PER A CIUTATS INVISIBLES

de Joan Rionè
Teatre
Diumenge 14 de novembre de 2010 a les 12h. i a les 13h.

BINOCLES PER A CIUTATS INVISIBLES

La vista prima a les ciutats invisibles. Jardins laberíntics, barris microscòpics, carrers sinuosos, places voluptuoses... ciutats que neixen i desapareixen davant les pupil·les dels convidats. Les ciutats invisibles són indrets d’intercanvi de desitjos i records.
Binocles per a ciutats invisibles no sols parla d’una idea imaginària de ciutat sinó que proposa un debat sobre la ciutat moderna mitjançant un recorregut de la mirada i un llenguatge suggerent.

Espectacle per a tots públics basat en el llibre d’Italo Calvino Les ciutats invisibles.

Teatre d’objectes. DOBLE FUNCIÓ! - ESTRENA (ANIMA’LS).

Idea original: Joan Rioné
Actors: Cristina Casanova i Joan Rioné
Col·labora: Àlex Manríquez
Producció i direcció: Genovesa narratives teatrals

ESPERANDO A G

Teatre
Divendres 19 i dissabte 20 de novembre de 2010 a les 21h.

Foto espectacle

Esperando a G és un espectacle d’humor gestual de creació pròpia basat en la paròdia i la sàtira dels gèneres cinematogràfics on la mateixa història és explicada de més de vint maneres diferents: cinema mut, d’acció, de terror, negre, western..... Inspirat en l’obra “Tot esperant Godot” de Samuel Beckett, un home entra en escena i espera a la seva promesa. L’humor serà l’ingredient essencial d’aquest espectacle que es fusionarà creant una barreja única d’estils amb totes les emocions i sentiments propis de cada gènere cinematogràfic.

60 min. Teatre gestual.

Creat i dirigit per Raúl Cano i Angel Amieva.

L’ABSTRACCIÓ EN MOVIMENT

ANIMA'LS
Taller
Diumenge 21 de novembre de 2010 a les 12h.

l'abstracció en moviment

Per nens i nenes que viuen les arts visuals i escèniques en la seva contemporaneïtat. Perquè partim d’un món on les diferents disciplines conviuen i es connecten creant així una xarxa amb matisos de colors i llenguatges més rics i màgics. Pensar jugant, jugar a pensar. D’això es tracta. Són tallers on tu ets protagonista. Ara, a la primavera, la pintura i el teatre passegen amb tu. Descobreix amb Pollock, Mondrian i de Kooning el món de l’abstracció pictòrica i veuràs què fàcil és escenificar les seves idees.

El taller és per tota la família.
Edat recomanada de l’infant: +5.

JABIER MUGURUZA

Música
Diumenge 21 de novembre de 2010 a les 19h.

Foto espectacle

Parlar de Jabier Muguruza és parlar d’un dels millors cantautors que ha donat Euskadi en els últims vint anys. I és fa difícil resumir a grans trets una envejable carrera musical… 
Comença forjant un estil propi col.laborant en molts projectes tant en el món del rock com en la cançó d’autor: Xabier Lete, Kortatu, Delirium Tremens, etc… A inicis dels noranta funda la banda Les Mecaniciens i posteriorment Joxe Ripiau., amb els que obté un gran èxit a tota la península i més enllà dels Pirineus. 
Pel que fa a la faceta com a cantautor els discos “Aise” (Elkar, 1997) i “Fiordoan” (Esan Ozenki, 1999) van suposar un punt d’inflexió crucial i li van obrir les fronteres de països com Brasil o França on actualment compta amb un elevat prestigi.
Com a creador polièdric i polivalent també destaca la seva carrera literària junt a companys com Bernardo Atxaga o Ruper Ordorika a través del club literari Emak Bakia.
Muguruza presentarà el disc “taxirik ez” (Resistencia, 2009) en un directe sincer i intimista on la poesia i la música arriben a l’ànima.

Preu: 15€

LO CEREBRO

Cia. Pezenraya (Sevilla)
Teatre
Divendres 26 i dissabte 27 de novembre de 2010 a les 21h. Nova funció dissabte 27 a les 19h.

Exhaurides totes les localitats per les dues funcions de LO CEREBRO. Nova funció a la venda dissabte a les 19h. Si ja teniu la vostra reserva i voleu canviar el dia o l'hora podeu fer-ho, només cal que ens ho feu saber.
Gràcies.

Foto espectacle

Què és Lo cerebro? És una conferència on es posa de manifest i evidència les capacitats i habilitats mentals de l’ésser humà. Després dels profunds estudis que dos il.lustres científics han fet, decideixen presentar-los davant el públic en una hilarant trobada que desperta rialles des de bon començament. Una barreja d’humor absurd i pueril, basat en un humor clàssic però capaç de suscitar les rialles i la complicitat del públic més dur. Un espectacle d’humor 100% sense recórrer a la vulgaritat o el recurs fàcil.

70min. Castellà. Comèdia.

Premi millor espectacle en el IX Festival Internacional de l’humor de Madrid.
Premi al millor espectacle de la temporada en el teatre de Bath y de Winchester (Anglaterra).
Premi millor espectacle en la 24a fira de Tàrrega.

Direcció: Gerard Florejach i Belen Cándil
Amb Cristina Medina i Joan Estrader

Le petit Cirque

Cia. Laurent Bigot
Teatre
Diumenge 28 de novembre de 2010 a les 18h. i a les 20h.

le petit circ

Le Petit Circ és un circ. La seva manipulació és perillosa, el risc de la caiguda està sempre present. És un circ sonor, un teatre musical, però també un teatre d’objectes.
Le Petit Circ, està fet a partir de petits treballs de bricolatge, d’objectes reciclats, cachivac- hes sense valor que no neixen de la casualitat. El so busca les seves fonts a les bases escèniques, l’espectacle es nodreix de l’acció, la improvisació i l’atzar de la mecànica que juguen un paper important.

30 min. Espectacle per familiar recomanat per als pares.

Idea original i música: Laurent Bigot

http://www.oisiveraie.com/cirque.htm

Logos dels patrocinadors