Març 2011

NO ME HABLES DE FELIPE V de Chema Trujillo

el mejor espectáculo musical más pequeño del mundo
Teatre
Divendres 4 i dissabte 5 de març de 2011 a les 21 h.

No me hables de Felipe V

La Copla. La NASA. Un noi de poble. Una mare boja pel seu fill….
Camilo Vergara, Camilín, el de Purita Cuneo.
No sabem com ho va fer, però aquí el tenen, al bell mig de la NASA, de despatx en despatx amb un pla, una idea, un somni, una gola coplera i una escafandra per anar a la lluna.
“La cosa me viene de muy atrás, no debía tener más 6 o 8 añitos, Yo ya por aquél entonces quería dos cosas en la vida: cantar coplas e ir a la luna”.

80min. Comèdia. Castellà.

Idea, direció i interpretació: Chema Trujillo

AUSBERG

Cia. Gata Titània
Dansa
Dijous 10 de març de 2011 a les 21:00 h.

Ausberg - Cia. Gata Titània

En evocar una època passada, ningú no resta lliure d’influències i tòpics originats per l’imaginari col·lectiu, la tradició i la cultura de masses.
Les característiques de la dansa –moviment, acció, poesia- ens permeten mostrar una Edat Mitjana ruda, referencial i inesperada.
Volem compartir amb vosaltres el nostre secret: obrir les parpelles a poc a poc, mirar sense por, escoltar el que ens diu la sorra. Perquè hi ha un moment per utilitzar la millor arma que ens garanteix la supervivència: l’instint, no tan salvatge com sembla –bé, potser una mica felí, per allò de les set vides...-

60 minuts.

Coreografia i creació: Jordi Milian Batista
Producció, creació i textos: Monserrat Milian Batista
Intèrprets: Jordi Milian, Adela Soria i Eva Coll Singla

SIMONE de Marcela Terra

Cia. Meridiano 70ymedio teatro
Teatre
Divendres 11 i dissabte 12 de març de 2011 a les 21 h.

Simone de Marcela Terra

És lúltima nit, Simone es troba amb sí mateixa, amb la seva vida, amb la seva mort. És una nit plena de records. Es troba amb un personatge que li és extrany. El seu altre jo. Amb el que comparteix, discuteix i qüestiona la seva vida i els seus records.
Un espectacle inspirat en la vida i la mort de Simone de Beauvoir. Una de les pensadores més influents del segle XX. A partir d’un muntatge lúdic que escapa de la densitat filosòfica del seu pensament però sense deixar-lo de costat donant-li cabuda a tot el que ella va conéixer, li va apassionar i li va sorprendr del París de la seva joventut. Una època convulsa, revolucionaria i creativa.

65min. Català.

Direcció i dramatúrgia: Marcela Terra
Amb Padi Padilla i Belen Bouso.

BUENOS AIRES de Rafael Spregelburd

Cia. Obskené
Teatre
Divendres 18 i dissabte 19 de març de 2011 a les 21 h.

Buenos Aires1-18març

Buenos Aires. Quatre personatges es refugien en una casa, que ni tant sols es pròpia i intenten de manera desesperada però hilarant, crear una família, fer-se
milionaris, començar de nou, triomfar. Buenos Aires ens atrapa en uns temps en que la il·lusió de l’èxit, de la prosperitat, dels diners es dilueix fins deixar-nos orfes, igual que aquests quatre personatges que s’acaben ajuntant.
Buenos Aires és dualitat, oposats i neurosis. Una comèdia i un drama a la vegada. Un punt de vista costumista que mira a l’estranger, o bé, un estranger que presenta un cosmos costumista com si es tractés d’allò més exòtic del món. Buenos Aires es contextualitza en una Argentina en crisi, no lluny de l’actual crisi europea. És un diàleg entre el nord i el sud, entre somni i realitat. Un diàleg amb moltes llengües, traduccions i interpretacions diferents.

Premi millor actriu 15a Mostra de Teatre de Barcelona a Constanza Aguirre

70min. Comèdia. Català/castellà.

Direcció: Ricard Soler
Amb Constanza Aguirre, Angel Inzunza, Andrea Madrid, Marina Tarrats i Sergi Torrecilla.

Tsimane. Un viatge a l’Amazònia

Cia. Guantazo
Diumenge 20 de març de 2011 a les 12:30 h.

Tsimane

2ª Mostra de Titelles de Tarragona: Primavera de Titelles

En un racó de la selva amazònica viuen els Tsimane, un petit poble indígena amb les seves pròpies costums i creences. Els Tsimane ens explicaran algunes de les seves històries: com el Déu Dojity va crear el planeta Terra; l’existència dels esperits protectors dels animals i les plantes; la història del cuc Nyucu i l’origen de les estrelles; la seva relació amb la Natura. Però l’ombra del Senyor SacaPlata amenaça la seva tranquil·litat i el seu equilibri amb la natura. L’explotació de la selva, ladesforestació i l’aniquilació de la seva cultura es converteixen en un perill real.
Tsimane és un espectacle de titelles que ens vol fer reflexionar sobre les diferents maneres de viure en el món, la relació de les persones en equilibri amb la natura i l’explotació desmesurada dels recursos naturals i el que aquest fet provoca.

50min. Català. Titelles. ESPECTACLE GRATUÏT

La rateta que escombrava l’escaleta

Companyia B
Diumenge 20 de març de 2011 a les 18:30 h.

La rateta titelles

2ª Mostra de Titelles de Tarragona: Primavera de Titelles

Qui més, qui menys, tothom coneix el conte de “La rateta que escombrava l’escaleta”... Aquest cop, però, us en proposem una versió tendra i divertida, explicada des de la mateixa merceria on la rateta va gastar el dineret que la va convertir en àpat. Explicada per un descendent directe del pobre botiguer que li va vendre el malaurat llacet. Poc que s’ho pensava, ell, que guarnint la Rateta amb tanta distinció li estava preparant el final!

60min. Catstellà. Titelles. ESPECTACLE GRATUÏT

REENCUENTRO

Cia. Dansa espanyola i flamenc ALBOREÀ
Dansa
Dijous 24 de març de 2011 a les 20:30h i a les 21:30 h.

Esgotades les entrades per a les dues funcions de l'obra REENCUENTRO d'aquest dijous. S'han obert dues funcions més per el diumenge 10 a les 19h. i a les 20:30h.

Reencuentro Cia. Dansa espanyola i flamenc ALBOREÀ

Reencuentro es una mostra de ball i cant de la Cia. Alboreà, companyia dirigida per Meritxell Puvill des de el 2004. Un espectacle amb música en directe on es presenta l’essència de l’art flamenc, on es presenta tal com és, pur, sense disfresses. Una mostra dels pals del flamenc, combinat amb pinzellades de dansa espanyola i castanyoles. Tota una oportunitat per veure una veritable festa flamenca amb molt de carisma.

60 min.

Direcció i coreografia: Meritxell Puvill Estivill
Ballarins: Meritxell Puvill, Montse Puvill, Montse Casablanca, Maria Lucas, Jesús Blanco, Arturo Villar, David Cano, Jose Manuel Lucas
Cante i guitarra: Cristóbal García
Percussió: Jesús Blanco i Jose Manuel Lucas

PER ART DE MÚSICA del Mag Gerard

Cia. Teatre màgic
Teatre / Màgia
Divendres 25 i dissabte 26 de març de 2011 a les 21 h.

Per art de Música

Per art de música és un espectacle multidisciplinar on la música en directe, la màgia visual i el teatre còmic s’entrelliguen en escena reivindicant els antics espectacles de cabaret del segle passat.
Les varietes no només són uns divertiments lleugers per a l’espectador, sinó també una manera d’entendre el teatre on es difuminen els límits entre el públic i els intèrprets... on la il·lusió esdevé una manera de somiar despert.
Poètiques de diverses naturaleses obren la porta d’un espai on les normes de la coherència es trenquen per a inventar imatges impossibles i surrealistes on la màgia pot transitar a través d’objectes, melodies, gestos...

65min. Català.

Idea original i direcció de màgia: Mag Gerard Direcció d’escena: Sergi Marí
Direcció musical: Gerard Marsal Dramatúrgia: Marc Chornet
Intèrprets: mad Gerard, Neus Pàmies (actriu, cantant) Gerard Marsal (saxo, espai sonor)

Hendrik Roever (Los Deltonos)

Música
Diumenge 27 de març de 2011 a les 19 h.

Hendrik Rover

Es diu que el segon disc és el més difícil perquè és el de la decepció o el de la confir- mació. En aquest cas Hendrik Rover, líder de Los Deltonos, tenia davant seu el difícil repte de superar el seu debut en solitari Esqueletos, un disc reconegut per la crítica i pel públic amb el qual havia posat molt alt el seu llistó. Dos anys després ens presenta una nova col.lecció de cançons agrupades sota el títol No temáis por mí, que és una col lecció d’històries que tenen per protagonistes a dotze viatgers penedits, però pragmàtics, orgullosos, cansats, crepusculars i resignats. En aquesta nova entrega Hendrik torna a utilitzar amb aclaparadora seguretat una àmplia varietat de sonoritats d’arrels nord-americanes acústiques i elèctriques. Aquest nou treball el presentarà a Tarragona en un directe acústic i en solitari.

Preu: 10€

NEAR FUTURE: DISTOPÍAS POSIBLES // CALDODECULTIVO MGZ

EDITH CRASH + RIOT ÜBER ALLES + KIGAE + ROCKET IN MY POCKET
Dijous 31 de març de 2011 a les 20:30 h.

NEAR FUTURE: DISTOPÍAS POSIBLES // CALDODECULTIVO MGZ

Presentació de la nova edició de la publicació Caldodecultivo MGZ, una singular antologia d'escriptors i artistes plàstics, la punta de llança de la creació contemporània. Edició dedicada a l'altra cara d'aquesta moneda huxleyana: la distòpia, una utòpia perversa on la realitat transcorre en termes oposats als d'una societat ideal. La presentació compta amb uns amfitrions d'excepció: RIOT ÜBER ALLES: Reaccionari àvid d'excés i heretgia, manté a ratlla el seu instint delictiu a través de la poesia + KIGAE: el butho és una dansa creada pels mestres Tatsumi Hijikata iKazuo Ohno tras el bombardeig nuclear sobre Hiroshima i Nagasaki + ROCKET IN MY POCKET: orfebreria sonora experimental shoegaze, i el concert acústic d'EDITH CRASH "le chansonnier post-punk": passió, folk and roll naïf i grungeblues europeu, un so cru i desconcertant que invoca Édith Piaf i Johnny Cash per parts iguals.

+ info: www.caldodecultivo.com

Col·laboren : Ajuntament de Tarragona, Diputació de Tarragona, Arola Editors, Nanook, Künstainer i Sala Trono

Logos dels patrocinadors