Abril 2011

Alfa-Charlie-Oscar

Cia. Millonesdetrillones (SEVILLA)
Teatre
Divendres 1 i dissabte 2 d'abril de 2011 a les 21 h.

Alfa-Charlie-Oscar

Una desconeguda guerra que va tenir lloc entre les dues grans guerrres del segle passat obliga als joves a allistar-se a l’excèrcit. Aquells que no ho facin seran expulsats del seu país. Dos d’ells són músics, ara de carrer, i intenten buscar-se la vida oferint petits concerts al centre de la ciutat. De cop i volta, són interrumputs per l’etrèpit de dos paracaigudistes que, caiguts del cel de dos avions de bàndols diferents, han qudat enganxats en un arbre del carrer. Després de la caiguda, els nostres protagonistes ens mostraran, a través de números basats en la subsistència, el record, el patriotisme o l’egoísme, ls misèries de l’home abandonat a la seva dissort, fent ús de l’humor i acompanyats de la música de carrer.

Castellà. Comèdia.

Direcció: Chiqui Carabante amb la participació de Pony Bravo
Amb Francisco Torres i Alejandro Peña

Ruper Ordorika

Diumenge 3 d'abril de 2011 a les 19 h.

Ruper Ordorika

Amb una discografia pròpia extensa, que supera ja la desena, i tres més amb el trio de cançó tradicional Hiru Truku, Ruper Ordorika és un autor amb veu pròpia, amb textos exquisits i una fina visió musical.
És un dels referents indiscutibles de la cançó d’autor basca. Posició que s’ha guanyat a pols en base a les seves pròpies composicions, de gran poder evocador, basades en textos d’escriptors com Bernardo Atxaga i Joseba Sarrionaindia.
En aquesta ocasió Ordorika actuarà en solitari. Oferirà un concert diferent. Un autor que trenca barreres ja sigui en format elèctric o, com en aquest cas, en format acústic.

Preu: 15€

Cavada pell

Teatre
Dijous 7 d'abril de 2011 a les 21 h.

Cavada pell

TEATRE PRIMAVERA LITERÀRIA

S’ha dit de Roger Costa-Pau (Barcelona, 1966) que és un poeta que enumera les coses, que les celebra, però al mateix temps furga al màxim dins els paràmetres que conformen el discurs poètic. El resultat és un vers mesurat fins a l’extrem que de cop i volta es retalla per expandir significats, o s’allarga per aprofitar el silenci del blanc i esclatar en una extensió diferent del i en el temps. Es tracta d’una poesia que a través de l’enigma cerca el miracle que es conforma quan es fa necessària aquesta part de tremolor que ens acosta al secret de les coses. L’espectacle Cavada pell compila en el seu contingut la saba de gairebé trenta anys dedicats a la poesia; però pel que fa al cas els resultats s’expandeixen en tots els sentits amb l’aportació que hi fa Eduard Canimas. Música, veu i poesia, i poemes i cançons es despleguen en uns espais de diàleg buscats bàsicament per a les suggestions, els contrastos i/o les transfusions d’oxígens i de sangs… Eduard Canimas, en plena vivència d’uns moments de força creativa extraordinària, acaba de publicar el seu tercer disc, Sagrat cor.

Català. ESPECTACLE GRATUÏT

Poemes i veu: Roger Costa-Pau

Veu, guitarra i cançons: Eduard Canimas

Percussions: Pau Oliver

Contrabaix: Joan Solà-Morales

Mi relación con la comida

de Angelica Liddell
Teatre
Divendres 8 i dissabte 9 d'abril de 2011 a les 21 h.

Mi relación con la comida

Avui en dia, la misèria és el gran "genocidi consentit" A Mi relación con la comida, Angélica Liddell realitza una reflexió visceral sobre les diferències del món globalitzat, intentant resoldre el desprestigi de la utopia i la reconstrucció ètica . El text està concebut com un monòleg pronunciat per una autora a la qual un productor convida a menjar per parlar d'una de les seves peces teatrals. "És necessari que mengi amb vostè? En aquest lloc? És absolutament necessari? És necessari per la meva obra?" Angèlica Liddell, guardonada amb el Premi Valle-Inclán el 2007, és un dels valors més revolucionaris que té l'actual escena espanyola.

85min. Castellà. Comèdia dramàtica.

Posada en escena: Pau de Nut
Amb Sonia Espinosa i Pau de Nut

Figures de pols

Cia. Tragant dansa
Dansa
Dijous 14 d'abril de 2011 a les 21 h.

tragant dansa

Aquest projecte s'inscriu dins un projecte més ampli: Canvi de pell, que es va iniciar l'any 2007 i que vol incloure diferents projectes en forma de reflexions, recerca i creacions sobre el tema de La Bellesa. Són meditacions-creacions sobre la bellesa del cos-la bellesa de l'ànima (si és que existeixen diferències en aquest binomi), la bellesa i sagrat, la bellesa i diví, la bellesa i salut, la bellesa i vellesa. Però és sobretot una proposta meditativa sobre la impermanència del cos: la presència i l’absència del cos i de l’ànima. És una creació sobre l’estar en l’aquí de l’espai i el cos, o l’estar en l’espai de l’imaginari: la transparència o l’opacitat del cos, el buidar i l’omplir. Parlo del desequilibri, l’accés o la mancança, la por de la pèrdua, la fragilitat del nostre ésser i la recerca de salut i permanència.
Figures de pols presenta un univers que oscil·la entre el somni i la vigília, el joc i el malson, a partir del desdoblament en vàries presències i/o absències i en diferents estats anímics i corporals que troben el seu correlat formal en els canvis i interferències entre registres i llenguatges escènics.

55 min.

Creació i interpretació: Olga Tragant
Acompanyament artístic: Sabine Dahrendorf
Espai sonor: Kiko Barrenengoa Il·luminació: Manu Martínez
Espai escènic: Jaume Amigó

Atracar un Banco con un bote de laca

Cia. TeatrodeCERCA
Teatre
Divendres 15 i dissabte 16 d'abril de 2011 a les 21 h.

Atracar un Banco con un bote de laca

Ella és observada, els ulls que la miren vetllen per la seva seguretat i integritat.
Ella observa i protegeix els seus pensaments de l'ull aliè. Mira sense ser vista, observa traspassant els murs i deixant que els seus pensaments aixequin el vol ....
En un dia normal, la realitat pot canviar depenent de qui l'observi.
Tot depèn de l'ull que et miri ... la realitat no existeix si ningú és aquí per observar-la, com no existeix la vida si ningú és aquí per viure-la. Són els ulls que miren els que creen el món que veuen.

80min. Castellà. Comèdia dramàtica

Autor i direcció: Quique Culebras
Amb Carmen Flores i Pau de Nut (cel.lo)

Logos dels patrocinadors