Març 2012

LOS SUSTITUTOS

Cia. Niumpaloal’Arte (GRANADA)
Teatre
Divendres 2 i dissabte 3 de març de 2012 a les 21 h.

Los_Sustitutos_285

Marichu, una actriu idealista i amant de la seva professió, i Jing, un actor amb por, són els components d'una companyia teatral anomenada “Els substituts”. Amb aquesta peculiar companyia es dediquen a viatjar de teatre en teatre amb la il·lusió que l'obra anunciada falli per poder prendre l'alternativa i fer realitat el seu somni: representar el seu espectacle sobre un escenari. Per fi, després de deu anys de viatges infructuosos l'obra programada falla, i els substituts surten plens d’estris per realitzar la seva actuació. Després d'una presentació plena de conflictes i desavinences, Marichu diu: “Que comenci la funció!” I comença un cabaret heterogeni. Però entre escena i escena, surten a la llum les pors, les disputes i la peculiar idiosincràsia d'aquests dos còmics sense remei, dos il·lusos perdedors que intenten que el seu més que assajat espectacle surti bé.

Comèdia. 80min. Castellà.

Direcció: Asensio Gómez Rodríguez
Amb Asensio Gómez i María Fernández

BALKANSKO EHO

Dansa
Diumenge 4 de març de 2012 a les 19 h.

BALKANOS

Balkansko Eho és l'adaptació a l'escriptura llatina del búlgar i es tradueix com a Eco dels Balcans. La banda interpreta música tradicional de la península balcànica: parts d'Albània, Bòsnia i Hercegovina, Bulgària, Croàcia, Eslovènia, Grècia, Macedònia, Sèrbia i Montenegro i la Turquia europea. Moltes peces del repertori formen part de la memòria viva de la regió. La selecció, els arranjaments i la direcció musical són d'Ivan Stoichev.

Preu: 12 €

Ivan Stoychev: composició, acordió i gadulka.
Stoianka Encheva: veu
Nadezhda Sabeva: veu, tupan
Katarzyna Krupka: clarinet i veu
Pep Alcañiz: guitarra, flauta
Vicenç Pascual: contrabaix 
Verònica Costa: ballarina  (Escola de Dansa INDRA de Tarragona)

HAMLET? AIXÒ HO PAGUE JO!

de Cia Pot de plom (VALÈNCIA)
Teatre
Dissabte 10 març de 2012 a les 18:30 i a les 21 h.

Hamlet!

Xavi Castillo proposa un espectacle satíric en la línia dels anteriors monòlegs de la companyia. Amb un llenguatge paròdic i joglaresc parlarem de l’actualitat política barrejant-la amb un clàssic del teatre com és el Hamlet de William Shakespeare. La història comença així: “Després de l’America’s Cup!!!, de la fórmula I! de la visita del Papa! de la Global Champions Tour d’hípica! del Open de tenis! del Cas Gürtel!... l’últim “gran evento valensiano” serà: Hamlet! una producció de: el Capità Moro d’Alcoi! La major superproducció teatral valenciana.

Comèdia. 75 min. Valencià

Idea, direcció i interpretació: Xavi Castillo

Jabier Muguruza

Pop, Irún
Música
Diumenge 11 de març de 2012 a les 19:00h.

Foto espectacle

Parlar de Jabier Muguruza és parlar d’un dels millors cantautors que ha donat Euskadi en els
últims vint anys. En aquesta ocasió el basc ens presenta el seu onzè disc de cançó d’autor,
titulat Bikote bat (Resistència). Es tracta d’una obra en la que l’ambient intimista, amic dels
silencis, que sempre ha caracteritzat la reconeguda tragectòria de Muguruza, és portat ara
a l’extrem. Les cançons sorgeixen de texts de grans poetes bascs i el resultat és la obra més
madura que el músic d’Irún ens ha ofert fins ara, amb un sobre excel·lent nivell compositiu i
literari. En aquests temps de presses, confusió i soroll, què millor que un bàlsam com aquest
en un espai tant proper com la Sala Trono.

Entrades a la venda a Shiva Music (Tarragona), Bat a Bat (Reus) i a la mateixa Sala Trono.

Preu: 15€

MY FAVORITE THINGS

de Carlos Be
Teatre
Divendres 16 i dissabte 17 març de 2012 a les 21 h.

MYFAVORITETHINGS-1

Hi ha moments en la vida en què una dona s'adona que la seva relació no té marxa enrere. La protagonista, malgrat bolcar tots els seus esforços a recuperar el que ha perdut, es veurà precipitada a un abisme personal del què no podrà sortir íntegra.

My favorite things posa de manifest sobre l'escenari la situació que pateixen moltes dones que, per la pròpia puresa dels seus sentiments, acaben per convertir-se en éssers volubles, manipulables i maltractats, és a dir, en afligits transsumptes d'aquestes dones que estimaven de debò i no sospitaven que la persona amb qui han decidit compartir la resta de la seva vida hagi pogut trair-les.

60 min. Castellà

Direcció: Carlos Be
Amb Miriam Marcet

DES (HABITAT)

de Cia La Nevera
Teatre
Divendres 23 i dissabte 24 de març de 2012 a les 21 h.

deshabitat

Una casa  deshabitada. Entre les seves parets, Eva s'amaga buscant refugi. Tanmateix, res és el que sembla: Eva no està sola i potser el que busca és la sortida, però les antigues inquilines de la casa no estan disposades a deixar-la marxar fàcilment. A través del llenguatge poètic del teatre visual, el moviment i les titelles, es desplega davant l'espectador un petit conte inquietant i oníric, que parla sobre la soledat, la por a la llibertat i sobre el costat fosc de l'amor, malentès com a possessió de l'altre.

60 min. Català.

Premi Beca Desperta 2011
Idea i creació col·lectiva
Direcció: Alfredo Crespo
Amb Rosa Bigas, Esperança Crespí, Silvia Dotti, Rosa Forteza i
Amanda Delgado

MAZONI

Indie/Rock, La Bisbal de l’Empordà
Música
Diumenge 25 de març de 2012 a les 19 h

Mazoni

Des dels 13 anys liderava una banda amb els seus amics i no va parar d’acumular projectes fins a liderar els recordats Holland Park, retrobats aquest any. Mazoni és el projecte musical de l’empordanès Jaume Pla, amb el qual ha trobat la seva veu més personal i el reconeixement del públic i la crítica. Presentat al maig del 2011, Mazoni arriba amb el seu sisè disc, tota una sentencia pels seus seguidors: Fins que la mort ens separi.

Preu: 10 €

Logos dels patrocinadors