Novembre 2012

ACORAR

de Toni Gomila (MALLORCA)
Teatre
Divendres 2 a les 21 h i dissabte 3 a les 21 h

Acorar

Premi al millor espectacle, millor actor i millor direcció als premis de l’Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Illes Balears
Premi al millor espectacle, millor actor, millor director i millor text original als premis de l’Associació d’Actors i Actrius Professionals de les Illes Balears

Més de 10.000 espectadors i nombrosos premis avalen la qualitat de l’espectacle

Acorar és una reflexió sobre la identitat col·lectiva dels pobles, sobre què és allò que ens defineix, què és allò que fa que (encara) existeixi la nostra comunitat.

El text pren per excusa narrativa la descripció d’una jornada de matances. La d’acorar era una feina reservada al més expert, perquè no és gens senzilla de fer, i avui en dia ben pocs en saben. A partir d’un minúscul fet casolà, oferim una visió universal que provoca una reflexió sobre el nostre món més íntim. Arribarem a la secreta intimitat de cada un perquè allò que oferim és universal.

55 min. Català

Direcció: Rafel Duran
Amb Toni Gomila

LA GUERRA D’A. SOLER

de Kai Hensel, Cia Microcosmo teatre
Teatre
Divendres 9 a les 21 h i dissabte 10 a les 21 h

LA GUERRA D’A. SOLER

A causa de la nota que una professora posa a un dels seus alumnes, aquest no aconsegueix aprovar el batxillerat. L’alumne es suïcida. A partir d’aquest moment, els companys de l’alumne mort declaren la guerra a la professora. La seva arma: el silenci. La professora decideix afrontar la situació i s’embranca en una lluita dura. Quan tots els intents per entendre’s amb els alumnes fracassen, la professora es planteja també el suïcidi. Klamms Krieg és un psicodrama fascinant que analitza les causes de la violència en un sistema de dependència i repressió.

65 min. Català.

Direcció: Eva Marichalar
Amb Júlia Mora

RAFAEL BERRIO

Cançó d'autor, Donostia
Diumenge 11 a les 19 h

RAFAEL BERRIO (Foto por Thomas Canet)

Hi ha cantautors que independentment de gustos i modes tothom hauria de conèixer. Rafael Berrio (Donostia, 1963) n’és un d’ells. L’autor de l’aclamat “1971” (Warner Music Spain, 2010), interpretarà a la Sala Trono una versió crua dels seus clàssics i ens presentarà algunes de les cançons que ha compost per al seu imminent nou disc d’estudi. En aquest nou concert del cicle Petit Format tens l’oportunitat de comprovar en directe el que alguns consideren una obra mestra imprescindible.

Preu: 10€

CAMINANT PER LA MÀGIA

amb Eduard Juanola (màgia còmica)
Màgia
Divendres 16 a les 21 h

FESTIVAL DE TEATRE MÀGIC
CAMINANT PER LA MÀGIA

Caminant per la màgia és un espectacle de màgia d’escena per a tots els públics. Com si fóssim funambulistes, Eduard Juanola ens proposa pujar sobre la corda que separa el que és possible del que és impossible, amb l’objectiu de divertir-nos i sorprendre’ns.
En el trajecte veurem efectes de màgia mental, estranyes habilitats, objectes curiosos, animals impossibles, i molts efectes d’il·lusionisme. És un viatge sense perxa ni xarxa però fascinant, de la mà d’un il·lusionista dinàmic, actiu, proper, i amb un estil de màgia molt original.
70 min. Màgia. Català

Direcció: Eduard Juanola

SUBLIME

de Joana Rhein (màgia + teatre + poesia + música en directe) (BRASIL)
Teatre / Màgia
Dissabte 17 a les 21 h

FESTIVAL DE TEATRE MÀGIC
SUBLIME Joana Rhein

Joana Rhein és una artista polifacètica procedent del Brasil. En els seus espectacles fusiona la màgia, el teatre, la música en directe i la poesia amb la finalitat de sorprendre i emocionar al públic. En el seu país d’origen ha participat en festivals de circ i màgia aportant el punt de vista femení al món de l’il·lusionisme.
La seva darrera creació s’anomena Sublime, un viatge fantàstic i surrealista que enllaça històries mitològiques però també actuals, presentades amb un to burlesc i amb l’acompanyament del músic i actor Xumo Nunjo.
55 min. Màgia. Castellà

Direcció: Julia Aymar i Joana Rhein
Amb Joana Rhein i Xumo Rojo

ESPALDAMACETA

Folk elèctric, Tarragona
Música
Diumenge 18 a les 19 h

Espaldamaceta

Fins ara, Espaldamaceta estava associat inevitablement a la guitarra de nylon. Però fins i tot aquelles coses que semblaven immutables canvien. El futur és elèctric! El músic tarragoní prepara un nou disc que, poc a poc, comença a prendre forma tot i que encara no té data de publicació prevista. A la Sala Trono podreu descobrir les pistes d’aquesta nova dimensió de l’artista, més hipnòtica i elèctrica, però igual de profunda. El futur comença aquí i portarà moltes sorpreses!

Preu: 10€

SOLES

de Cia. Una del montón
Dansa
Divendres 23 a les 21 h i dissabte 24 a les 21 h

SOLES de Cia. Una del montón

Soles, espectacle composat per dues peces de dansa, és la nova creació de la companyia de dansa Una del Montón.

Soles, ens presenta a dues ballarines on la recerca d’arrels, l’absència de progenitors, l’acceptació de l’oblit davant la imposició de l’absència i la capacitat de ressorgir d’un mateix davant la pèrdua, han estat les llavors d’aquesta nova història.

Soles vol ser un intent d’atrapar l’acceptació dels fets de manera neta i serena, deixant a un costat la resignació. Un espectacle delicat, poètic, fresc i viu. Una al·legoria de la vida i de l’acceptació de la mateixa. Al llarg del procés de construcció, la investigació i la creació han anat lligades de la mà.

Dues peces de dansa en un mateix espectacle on la dansa contemporània, el flamenc, la música, el text i la interpretació viuen conjuntament.

Dues creacions amb un denominador comú però creades i investigades des de perspectives diferents: Hivernacle, des d’una vivència personal i emocional, i Retrat en blau, des d’una perspectiva més distant, un apropament a l’univers del infant que viu fora del seu nucli familiar.

60 min. Dansa

Direcció: Roberto Romei
Coreògrafes e intèrprets: Ana Corredor (Retrat en blau) i Ana Pérez (Hivernacle)

Logos dels patrocinadors