Març 2013

OLOR DE GAS

de Pep Elias
Teatre
Divendres 1 i dissabte 2 de març a les 21 h.

OLOR DE GAS

L’Adam és un home feliç que comet l’error de creure que tot el que té durarà per sempre. En el moment més inesperat, però, tot se li’n va en orris i, amb la sensació que la vida l’ha estafat, decideix començar de nou tan lluny com sigui possible i acaba convertit en el primer ésser humà que arriba a Mart. Una crònica marciana amb poca ciència i molta ficció.

70 min. Català.

Direcció: Marc Hervàs
Amb Joan Valentí

FÉLIX Y GALATEA

Espectacle a partir de poesies de la literatura castellana
Teatre
Divendres 8 i dissabte 9 de març a les 21 h.

FÉLIX Y GALATEA

Una biblioteca que tanca. Pluja. Un vigilant nocturn. Una bibliotecària tímida. Dos coneguts que esdevenen amics i que esdevenen amants. Amants de la paraula. Del que es diu i del que no es diu. De la poesia ella, de la realitat ell. Galatea i Félix. Dos personatges contraris i complementaris que, a mesura que van entrant en el joc de la poesia, es deixen endur i es converteixen en allò mateix que estant llegint… I la nit avança i avança la tempesta i avancen els poemes que els porten, irremeiablement, a
creure que tot és possible…
Una comèdia romàntica entre una bibliotecària i un guarda de seguretat amb un rerefons de paraules poètiques.

80 min. Comèdia. Castellà.

Dramatúrgia: Jonay Roda
Direcció: Frederic Roda
Amb Anna Casas i Joaquin Daniel

EL ÁRBOL DE LA CIENCIA

de Pio Baroja
Teatre
Divendres 15 i dissabte 16 de març a les 21 h.

EL ÁRBOL DE LA CIENCIA

El nostre Andrés Hurtado ens parla des de la mort estant. Es troba en una sala
d’autòpsies i, tal com va fer Baroja, dissecciona el Madrid de principi del segle XX. Hurtado, cadàver, disseccionarà amb cruesa i morbositat científica tota la seva vida, fent aparèixer davant dels seus ulls els miratges del seu passat, superposant el record i transformant la realitat del moment, i tal com diu l’autor en la seva obra: ¿Tiene usted seguridad de que ese mundo exterior que le llega es tal como usted lo ve? ¿Tiene seguridad ni siquiera de que existe? Què existeix realment del que passa a l’escenari? Quina realitat veu l’espectador?

75 min. Castellà. Tragicomèdia

Dramatúrgia: Jonay Roda
Direcció: Txell Roda
Amb Joan Berlanga i Arnau Puig

VICTREÏNA

de Jonay Roda
Teatre
Divendres 22 i dissabte 23 de març a les 21 h.

VICTREÏNA

Caterina Albert i Víctor Català conversen. En aquest diàleg “impossible” un vol trobar la inspiració, els temes d'escriptura, i l'altre vol saber qui és en realitat. En el diàleg es destilen fragments de la correspondència entre Caterina Albert Paradís i Joan Maragall, Eugeni d'Ors, fragments de Mosaic III i del pròleg del llibre d'edicions 62.
Tota la dramatúrgia amanida d'una gran convenció teatral, del principi beckettià, del "menys és més", del protagonisme de la paraula i de la interpretació excepcional de la Teresa Sirvent i de l’Eva Perez.

75 min. Català.

A partir de textos de Víctor Català
Direcció: Txell Roda
Amb Teresa Sirvent i Eva Pérez

LAURA A LA CIUTAT DELS SANTS

de Miquel Llor
Teatre
Divendres 29 i dissabte 30 de març a les 21 h.

PER MOTIUS ALIENS A LA SALA TRONO AQUESTA FUNCIÓ HA QUEDAT POSPOSADA. US ANUNCIAREM LA NOVA DATA EN BREU. DISCULPEU LES MOLÈSTIES.
LAURA A LA CIUTAT DELS SANTS

Laura a la ciutat dels sants, escrita el 1931, situa l’acció en una ciutat imaginaria, Comarquinal, però es fàcil identificar la capital d’Osona, Vic. El retrat, sota la influencia del modernisme i el realisme, mostra un món rural, encarcarat per la religió i la tradició. Laura, una dona de ciutat, arriba a la capital de comarca amb la il·lusió per construir una vida nova al costat de Tomas Muntanyola, el seu marit, terratinent de Comarquinal, però l’ambient tancat i opressiu, mesquí i hipòcrita del lloc corcara totes les seves esperances.

80 min. Català.

Dramatúrgia: Jonay Roda
Direcció: Txell Roda
Amb Laura López, Agustí Sanllehí, Pau Sastre i Teresa Sirvent

Logos dels patrocinadors