Abril 2013

LA PASIÓN DE SHIRLEY

Josep Ferré
Teatre
Divendres 5 i dissabte 6 a les 21 h i diumenge 7 a les 19 h i a les 21 h

LA PASIÓN DE SHIRLEY

Shirley B té una personalitat arrassadora a l’escenari. La seva veu, la seva gestualitat són grans, inimitables. Sí, inimitables. Des del respecte a l’artista, m’acosto a ella i la seva personalitat, a la meva manera. També a la meva manera, he intentat plasmar un programa de tv que fa un seguiment a un concert de Shirley. M’agradaria aclarir que l’espectacle està basat estrictament en fets “irreals”. Però també he d’indicar que durant una llarga temporada, vaig treballar en un late-night a nivell nacional que em va permetre conèixer un món que desconeixia totalment i era estrictament “real”. Em va fascinar, em va permetre treballar amb persones que mai hagués tingut l’oportunitat de conèixer i vaig viure situacions surrealistes i també divertides. Espero que el
que vegin a continuació els agradi.

75 min. Comèdia-cabaret. Castellà.

Idea, direcció i interpretació: Josep Ferré

LA NOSTRA CHAMPIONS PARTICULAR

de Cristina Clemente
Teatre
Divendres 12 a les 21 h i dissabte 13 a les 19 i a les 21 h

LA NOSTRA CHAMPIONS PARTICULAR

Passar de la vida “lenta” d’una parella que viu en ella mateixa, sola i amb ganes de viure, a la velocitat vertiginosa de la formació d’una família pot ser un tràngol. Sol ser un tràngol. I explicar-ho de manera honesta i ràpida, també. Aquesta és la virtut de ‘La nostra Champions particular’, que en una hora justa i amb una gran imaginació escènica et capbussa en l’univers de l’Aina i en Bernat com si estiguessis escoltant la història vital dels teus veïns que no coneixes, i que acabes descobrint bocabadat.. Un bon esbós de
la vida i una bona comèdia, de diàlegs ràpids i precisos.

Text finalista del I Torneig de dramatúrgia de Temporada Alta 2011

65 min. Comèdia. Català.

Direcció: Cristina Clemente
Amb Alícia Puertas i Joan Negrié

L’EDITTO BULGARO

de Joan Iago
Teatre
Divendres 19 i dissabte 20 a les 21 h

Edito Bulgaro

El 18 d’abril de 2002, Silvio Berlusconi es troba de visita oficial a Bulgària. En una roda de premsa, davant de dos-cents periodistes internacionals, l’aleshores primer ministre italià declara que l’ús criminal que l’humorista Daniele Luttazzi i altres dos periodistes estan fent dels seus espais a la televisió pública italiana és inadmissible i insta a la directiva de la cadena a emprendre mesures. Els tres comunicadors són immediatament despatxats i els seus programes és cancel·len per manca d’audiència. Deu anys després d’aquella declaració, avui coneguda com l’Edicte Búlgar, Daniele Luttazzi continua vetat a la televisió italiana. “Quan els polítics fan riure, els humoristes han de fer política”.

70min. Comèdia. Català.

Direcció: Israel Solà
Amb Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher, Arnau Puig i Marc Rius.

“ESTRANYS” (una versió de A PLACE TO BURY STRANGERS)

de Roberto Olivan
Dansa
Divendres 26 a les 21 h

Dia internacional de la dansa
Estranys

A place to bury Strangers’ és un punt de partida, un inici de camí de tornada cap al que cadascú podria considerar essencial. El motor d’aquesta creació ha estat reduir al màxim les nostres intencions provinents d’una font de moviment o emocional. La recerca cap a l’interior més pur de l’ésser humà, de la connexió d’aquest amb l’univers, tan propera i tan llunyana alhora generen la veritable felicitat. Amb aquest punt de partida, el coreògraf català Roberto Olivan, a mig camí entre Brussel·les i Catalunya, idea un espectacle que combina organicitat amb força i energia, proposant sempre un registre fresc, emotiu i en què la dansa contemporània s’expressa a través de diferents llenguatges escènics.

Amb Roberto Olivan, Sol Vázquez, Spela Vodeb, Felipe Salazar, Matias Marré.

Bales de vidre + Retrat en blau

Dansa
Dissabte 27 a les 21 h

Dia internacional de la dansa

Elisenda Nadal - Bales de vidre

Bales de vidre

“La natura em fa lliure. Quan em recordo jugant, de menuda, em sento lliure. Ara les coses no són així. Ara em sento que camino sola contra la corrent d’un riu que no és el meu. La lluita per escapar d’aquest feixisme quotidià s’ha convertit en el meu lema”.

DIRECCIÓ: Elisenda Nadal Robusté
INTÈRPRET: Elisenda Nadal Robusté
FOTOGRAFIA: Enric Català (www.enriccatala.com)

Ana Corredor - Retrat en Blau

Retrat en blau (Cia. Una del Montón)

Retrat en blau és la congelació d’instants guardats en la memòria de la meva pell. Són mil·lèsimes de segons impossibles de captar, són moments indescriptibles sense forma ni color, moments que han esdevingut efímers però que han deixat patxeta en algun racó del meu cos.
Retrat en blau està inspirat en les histories viscudes dia a dia dins la Caseta blava ubicada en un barri mariner. Neix amb la necessitat de voler compartir una realitat paral·lela a la nostra, realitat habitada en petits cossos vulnerables i indefensos, sovint, impregnats d’impotència i maltractes.

Idea original, interpretació i coreografia: Ana Corredor
Direcció: Roberto Romei
Músic: Toni Porcar
Técnic: Sergio Roca
Disseny il·luminació: Andreu Banús
Espai Sonor: Roger Ábalos
Assistència coreogràfica: Ana Pérez
Fotografia: Jesús G. Pastor
Vestuari: Aida Plassa

El Petit de cal Eril

Cançó d’autor / Guissonau
Música
Diumenge 28 a les 19 h

El Petit de cal Eril

El Petit de cal Eril es reinventa a cada disc, defugint tot camí previsible i, amb cara de no haver trencat mai un plat, el que va trencant són motlles. Després de la nostàlgia i l’angoixa de “Vol i dol”, surt el sol. Ell segurament no ho admetria però se’l veu optimista i content. Se’l veu lliure. “Ningú ens traurà mai les ganes de riure”, canta. L’Eril ens emociona i sorprèn a parts iguals des d’aquella llunyana maqueta, “Per què es grillen les patates?” (fa poc reeditada en vinil), passant per la presumpta innocència de “I les sargantanes al sol” (2009) i el misticisme de “Vol i dol” (2010). Després de desfer la banda habitual
per reinventar-se, ara en Joan Pons reprèn el camí amb “La figura del buit” i afegeix més quirats a un cançoner que ja brilla entre el millor que ha donat la música de casa nostra en els últims anys. Un dels pocs concerts a terres catalanes d’aquesta gira de presentació a tot l’estat espanyol.

Logos dels patrocinadors