Gener 2014

EL METRO CÚBICO

de Mr. Kubik producciones (MADRID)
Teatre
Divendres 10 i dissabte 11 de gener a les 21 h

Metrocúbico

L’home cúbic ha rebut les claus de la seva nova casa i, maleta en mà, es disposa a instal·lar-s’hi. Només obrir la porta s'adona de les dimensions del lloc on va a viure a partir d'ara: un espai de poc més d'un metre cúbic. Lluny de sorprendre’s, es disposa a fer la seva vida quotidiana; tan quotidiana com la de qualsevol... Però que per al home3 es convertirà en un veritable repte de dimensions èpiques.

El metro cúbico és un espectacle d'humor basat en l'humor gestual en viu combinat amb projecció de vídeo digital i muntatge de so. El llenguatge utilitzat per l'únic actor que apareix a l'escenari és essencialment gestual, en la línia de composicions tan populars com les d'EL TRICICLE o el MISTER BEEN de Rowan Atkinson.

Comèdia. 60 min. Castellà

Idea i direcció: Fernando i Jorge Sánchez Cabezudo
Amb Fernando Sánchez Cabezudo

MOON HOTEL

de Lanford Wilson
Teatre
Divendres 17 i dissabte 18 de gener a les 21 h

Moon Hotel

Intens monòleg del dramaturg nord-americà Lanford Wilson. Diane, una famosa escriptora, torna a Mountain Grove per ajudar a traslladar-se a la seva mare a una residència d'ancians. Durant la seva estada és entrevistada per una jove
periodista del diari del seu antic batxillerat. Tot i que en un principi respon amb cert desgana a preguntes rutinàries, a poc a poc Diane revela veritats que tenen a veure amb la seva infància, amb Mountain Grove, amb la recerca de l'amor i amb situacions de violència domèstica que l'han marcat.

60 min. Castellà

Direcció: Ana Díaz de León
Amb Marta Bayarri

INVOCACIÓ

Cia. Q-ARS teatre
Teatre
Divendres 24 i dissabte 25 de gener a les 21 h

Per raons alienes a la Sala, hem hagut de fer un canvi d'últim moment en la programació d'aquesta setmana. Us proposem una peça única entre el teatre I la música: "Lo indestructible" de Pau de Nut
Invocació

Dues dones invoquen els clàssics per comprendre millor el nostre present. Corren temps difícils, d’abús de poder i d’incompetències polítiques. Moltes preguntes, poques respostes. El temor social es cola per les esquerdes. Quatre personatges femenins esperen ser elegits. La tria és shakespeariana. Els mecanismes perversos del poder es posen en marxa. Dues dones. Quatre veus. Com a gran objectiu, assolir el poder amb mètodes malignes. Tot és vàlid. Hi ha murs que escolten i d’altres que parlen. La calumnia entra en joc. L’espiral del dolor gira sense aturar-se. L’eròtica del poder és el millor afrodisíac i… l’últim.

60 min. Català

Variació lliure sobre Ricard III de W. Shakespeare
Dramatúrgia i direcció: Rafel Duran
Amb Mercè Anglès i Anna Güell

LO INDESTRUCTIBLE

de Pau de Nut
Teatre
Divendres 24 i dissabte 25 de gener a les 21 h.

Per raons alienes a la Sala, hem hagut de fer un canvi d'últim moment en la programació d'aquesta setmana. En substitució de "La invocació" de la cia. Q-ars Teatre, us proposem una peça única entre el teatre I la música:
"Lo indestructible" de Pau de Nut

Lo Indestructible de Pau de Nut

Cuando Pascal Quignard se pregunta por qué la música es capaz de ir al fondo del dolor, encuentra una razón espeluznante: "porque es allí donde ella mora". La supervivencia pasa por la música. Es la música la que nos permite descender y salir con vida de ese descenso. Después ya nunca volveremos a ser los mismos que fuimos. ¿Pero alguna vez hemos llegado a ser los qué éramos?

Si no me dedicara a la música, probablemente ya estaría muerto.

Pau de Nut

Duración: 70min (aprox)
Idioma: Castellà-Català
Género: Concierto/performance

·Idea y dirección de Pau de Nut
·Textos de Ángela Figuera, Angélica Liddell, Pascal Quignard y Pau de Nut
·Canciones de John Dowland, Jacques Brel, Ana D, Micah P. Hinson, Joy Division, Antonio Vega, Lou Reed, Tim Buckley, Friedrich Hollander…
·Gracias a Pedro Lozano, Diego Sánchez, Espacio Inestable, Sergio López, Nuria Ruiz de Viñaspre

Pau de Nut es músico, cantante, compositor, actor y titiritero. Además de colaborar con la cia. TeatrodeCERCA, actúa bajo la dirección de Joaquín Hinojosa en el espectáculo Voces postumas producido por el Teatro de la Abadía y con Tonino Guitián en La Doña. Dirige Mi relación con la comida de Angélica Liddell, con la que colabora en dos de sus últimas producciones: Anfaegtelse y La casa de la Fuerza. Lleva diez años recorriendo el mundo con Conciertoencanto y es el autor y director de Se t'annodi, se ti snodi: la Libertad.

www.paudenut.com

ROJO O NEGRO

de Periféricos peregrinos i Plataforma l’Específica
Teatre
Divendres 31 de gener i dissabte 1 de febrer a les 21 h

rojo-negro2

12 obres curtes de dramaturgs locals seran la base per descobrir una infinitat d'històries. El joc i l'atzar com a punt de partida. El risc com a condiment explosiu. Cada nit diferent, cada instant únic, irrepetible. L'atzar posa el risc a cada obra perquè d'aquesta manera ningú sap quines seran les circumstàncies de cada història i això fa que les descobrim a cada moment. Una estructura que porta l'actor a un risc extrem. El temps també és protagonista perquè als 75 minuts sonarà alarma i serà la fi de l'espectacle. En aquest temps haurem viscut les històries que l'atzar i el joc ens hagin volgut revelar. Et sumes a viure aquesta experiència amb nosaltres? La ruleta està girant. La vida és una tómbola, tom, tom, tómbola.

75 min. Català-castellà

Creació i direcció: Nicolàs Rivero
Dramaturgs: Albert Tola, Blanca Bardagil, Eva Hibernia, Guillem Clua, Jordi Diamant, Jordi Oriol, Laia Martí, Laura Freijó, Lluïsa Cunillé, Marc Rosich, Steven Forti, Victòria Szpunberg.  
Amb cia Periféricos peregrinos.
Música en directe: RamSound23 

Logos dels patrocinadors