Abril 2020

#LaTronoACasa vol.3

Combatem el confinament amb bon humor!
Divendres 3 a les 20.30 h, dissabte 4 a les 20.30 h i diumenge 5 a les 18:30 h

TronoACasa 3

Combatem el confinament amb bon humor!

Seguim amb la nosta cita cultural i us presentem la nova programació setmanal de #LaTronoACasa

  • A partir de divendres 3 a les 20.30 h: 'El Lleig', la primera producció de la Sala Trono. Un text de M. Von Mayenburg dirigit per Juan Carlos Martel i interpretat per Joan Negrié, Oriol Grau, Neus Umbert i Pep Muñoz.


  • A partir de dissabte 4 a les 20.30 h: 'Red Pontiac', escrita i dirigida per Pere Riera. Text semifinalista del Primer Torneig de Dramatúrgia Catalana organitzat a Temporada Alta interpretat per Míriam Iscla i Cristina Cervià.


  • A partir de diumenge 5 a les 18.30 h: 'Menú del dia' de Marilia Samper dirigida per Joan Negrié i interpretada per Paloma Arza i Carmen Flores.


Els vídeos estaran disponibles a partir de les dates i hores indicades i seguiran sent públics al nostre canal de Youtube.

L’equip de la sala recorda que el teatre no s’ha de veure a través d’una pantalla i fan una crida a acudir massivament als teatres quan tot això hagi passat.

QUINCAS (LA MORT I LA MORT)

Cia. ​Xangô​ (Illes Balears)
03/04 20:30h 04/04 20:30h 05/04 18:30h

IMPORTANT - Seguint les noves directrius de la Generalitat de Catalunya i protocols interns de l’Ajuntament per minimitzar els efectes del virus COVID-19, hem decidit aplaçar l'espectacle Quincas (la mort i la mort) de la companyia Xangô, previst pels dies 3, 4 i 5 d'Abril. Avisarem de les noves dates. L’equip de la Sala Trono ja hem procedit a realitzar el retorn de l’import de les entrades i que mantenim tots els nostres canals de comunicació oberts per poder atendre qualsevol petició o dubte. Que ens poden contactar a taquilla@salatrono.com i al telèfon 977 22 20 14.
També podeu seguir gaudint del teatre des de nostre canal a Youtube amb els espectacles que us proposem per #LaTronoACasa

quincas

Fins avui continua molta confusió al voltant de la mort d’en Quincas Bram d’Aigua. Dubtes per explicar, detalls absurds, contradiccions en la declaració dels testimonis, llacunes diverses. No són segures hora, lloc ni darrera frase. La família es manté intransigent en la seva versió d’una mort tranquil·la, de matí, sense testimonis, sense aparat, sense frase, i en canvi la versió dels amics parla d’una mort esdevinguda quasi vint hores després, en l’agonia de la nit, quan la lluna es va desfer damunt la mar i s’esdevingueren fets misteriosos al passeig del moll de Bahia. La frase final, presenciada per testimonis capaços i repetida de boca en boca, va representar, a parer d’aquella gent, un testimoni profètic, un missatge de profund contingut.

TEATRE / CATALÀ / 70 MIN.

Autoria: J​orge Amado. Traducció: ​Gabriel de la S.T. Sampol. Adaptació i dramatúrgia: J​oan M. Albinyana i Òscar Muñoz. Director: J​oan M. Albinyana. Intèrpret: ​Òscar Muñoz. Espai escènic: J​oan M. Albinyana i Òscar Muñoz. Il·luminació i espai sonor: J​oan M. Albinyana. Figurinisme: J​aume Gayà i Juan G. García.


25x5

entrades

ATURADA CULTURAL: Ens sumem al #ApagónCultural

En aquests moments, més que mai, necessitem cultura

apagoncultural

ATURADA CULTURAL: Ens sumem al #ApagónCultural

En aquests moments, més que mai, necessitem cultura

#LaTronoACasa s’adhereix a l’acció #ApagónCultural en protesta per les delcaracions del Ministre de Cultura i suspèn la seva programació.

Des de la Sala Trono ens sumem a l'aturada cultual en les xarxes socials proposada per la Unión de Actores y Actrices en protesta per la decisió del Ministerio de Cultura de no adoptar mesures específiques per pal·liar la crisi del sector.

Tres setmanes de quarantena han demostrat que la cultura té un paper essencial en el dia a dia de les persones però també ha suposat la paralització absoluta de l'agenda cultural i una situació d'incertesa, desemparament i precarietat. Les declaracions del dimarts passat del ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, en les que descarta crear fons específics o altres mesures a curt termini per combatre la crisi cultural, ens demostren de nou el menysteniment de la cultura i la falta de consideració per un dels sectors més vulnerables ja abans de la crisi del COVID-19.

El ministre de Cultura d'Espanya no està liderant les necessitats de la cultura al nostre país. Els teatres van ser els primers en tancar i seran els últims en obrir. Si demanem solidaritat als països europeus cap als països més afectats per aquesta crisi sanitària, hauríem de prendre d'exemple països com França, Alemanya, Àustria i Itàlia que estan lluitant per la cultura i ja han presentat paquets de mesures per combatre la crisi i assegurar la supervivència del sector.

En senyal de protesta i rebuig davant la manca absoluta de mesures per part del govern de l'Estat, ens sumem a la iniciativa #ApagónCultural i suspenem les emissions per xarxes socials previstes per aquest cap de setmana de les obres 'L'Impossible' de Paco Zarzoso, i els cabarets polítics 'Bildelberg Club Cabaret' de Toni Orensanz i Oriol Grau i 'Les Variacions Bildelberg' d'Oriol Grau.

ANATOMIA DE LA POR

Cia. ​9Espai Escènic​ (Illes Balears)
17/04 20:30h 18/04 20:30h 19/04 18:30h

anatomia

Anatomia de la por és un espectacle de creació col·lectiva que parteix de la lectura i l’anàlisi del llibre del filòsof José Antonio Marina, de títol homònim: Anatomía del miedo. És un treball que intenta expressar tot allò que pertorba i commou el més íntim de l’ésser humà. Una recerca de l’essència de les coses, presentant la realitat des del nostre punt de vista interior, donant cos i veu als sentiments, transformant els nostres cossos humans en l’expressió física subjectiva de les emocions. L’espectacle cerca una absoluta transversalitat entre dansa, teatre i música, endinsant-se, amb voluntat creativa i artística, dins el món de la filosofia i la psicologia.

DANSA - TEATRE / CATALÀ / 50 MIN.

Autoria: ​9Espai Escènic. Direcció:​ Joan Fullana i Mireia Sans Aleu. Coreografia:​ Mireia Sans Aleu. Dramatúrgia:​ Joan Fullana. Intèrprets:​ Mar Fiol, Pedro Mas, Gypsy Nel·lo, Mon Joan Tiquat i Mireia Sans Aleu. Composició musical:​ Mon Joan Tiquat. Música en directe:​ Mon Joan Tiquat, Mar Fiol i Gypsy Nel·lo. Il·luminació:​ Joan Fullana.


25x5

entrades

ASSAIG SOBRE LA LUCIDESA

Cia. L​a Danesa​ (Barcelona)
24/04 20:30h 25/04 20:30h 26/04 18:30h

assaig

Fa quatre anys, a la capital, una plaga de ceguesa va fer aflorar el millor i el pitjor dels ciutadans i dels seus governants. Només una dona ho va veure tot. Ara, quatre anys després, els ciutadans són cridats a les urnes. I de manera aparentment espontània, voten massivament en blanc. Aquest qüestionament implacable als partits que gestionen la democràcia generarà un pols violent entre el poder i la ciutat. I la dona que ho va veure tot encara hi és. I continua veient-ho tot.

TEATRE / CATALÀ / 75 MIN.

Autoria: ​Adaptació teatral de Jumon Erra de l’obra homònima de José Saramago. Assessoria de traducció:​ Yannick Garcia. Dramatúrgia:​ Jumon Erra i Roger Julià. Direcció escènica:​ Roger Julià. Intèrprets: ​Xavier Casan, Elena Fortuny, Marc Pujol, Júlia Santacana i Xavier Frau.


25x5

entrades

Logos dels patrocinadors