Març 2019

  Seg »

MORT A LES CUNETES

Cia. Teatre l’Aurora
MARÇ 09/03 20:30h 10/03 18:30h

mort_a_les_cunetes

El muntatge narra “La Fossa de Can Maçana” l’afusellament de nou republicans que van ser trets la mitjanit del 9 de febrer de 1939 de la presó de Manresa i la fuga d’un d’ells, Josep Nin, que ho va poder explicar. És un homenatge a: Joan Badia, Amadeu Casserres, Jaume Claret, Lluís Fàbrega, Camil Pujol, Maurici Sivila, Josep Talleda i Juli Zegri, (fills de Súria i Valls de Torroella) que van ser assassinats per les seves idees i també a la Teresa Mabras, “La Maciana” de Castellolí.

TEATRE / CATALÀ / 60 min.

Direcció David Pintó. Intèrpret Joan Valentí “Nan”. Música Martí Marsal. Espai escènic, vestuari i atrezzo Albert Pascual “Pascu”. Producció Teatre L’Aurora d’Igualada.


25x5

entrades

HE VIST BALENES

Cia. La Impaciència (Mallorca)
MARÇ 15/03 20:30h 16/03 18:30H - 20:30h

he_vist_balenes

He vist balenes és un viatge narratiu, a doble tinta (gris i groc) entre la vigília i el somni, el present i el passat. Aquesta és la història d’Antón, Emmanuel i Josu. Històries marcades per la violència política al País Basc. Però és, també, una història de com els prejudicis i la classificació de les persones les enclaustren en presons socials que limiten la seva llibertat de moviment i elecció; de com les organitzacions restringeixen la llibertat individual.

Nominada a la Millor Obra a la Fira Internacional de Còmic d’Angoulême (França) 2015. Nominada a la Millor Obra Espanyola en el Saló Internacional del Còmic de Barcelona 2015.
“Impactant, Demolidora, Rica”. ARA Balears.

TEATRE / CATALÀ-MALLORQUÍ / 75 min.

Direcció artística i dramatúrgia Xavi Núñez. Intèrprets Jordi Cumellas, Salvador Oliva, Rodo Gener i Clara Ingold.


25x5

entrades

LLUEVEN VACAS

Cia. La Casa Be (Madrid)
MARÇ 22/03 20:30h 23/03 20:30h

llueven_vacas

Llueven vacas nos introduce en un hogar donde la violencia de género es el pan de cada día. Este hogar no debería resultarnos desconocido, ni tan siquiera lejano, o ajeno, vista la proporción de mujeres víctimas de violencia de género que existen en España.
Que a ese oscuro sentimiento que habita en ese hogar se le llame amor es una de las mayores atrocidades, y eso es lo que nos encontramos en ese hogar ni tan lejano ni tan ajeno de Fernando y Margarita, donde decir «llueven vacas» se convierte en el más falso de los “te quiero”.

Espectacle seleccionat pels festivals teatrals independents Surge (Madrid), La Alternativa (Santander), Estrénate (Sevilla) i IgualaTeatro (Alcalá de Henares).
“Un texto sorprendente que aborda el tema del maltrato psicológico de una forma tremendamente original: a través de la poesía y el absurdo”. Aldo Ruiz, el Teatrero.

TEATRE / CASTELLÀ / 65 min.

Direcció Carlos Be. Assistent a la direcció artística Romeo Urbano. Intèrprets Lidia Navarro, Joan Bentallé y Carol Verano.


25x5

entrades

NO M’OBLIDEU MAI

Cia. Sala Planeta
30 de març a les 18:00 i 20:30h i 31 de març a les 18:30h

no_moblideu_mai

El suïcidi ha estat, al llarg de la història, una mort rebutjada i estigmatitzada. La paraula suïcidi continua sent un tabú en la nostra societat. I encara més quan es parla de suïcidi en joves i menors, malgrat que, a Espanya, el suïcidi és la primera causa de mort entre el jovent, superant els accidents de trànsit.

“No m’oblideu mai hauria de girar (i molt!) per tot el territori i, especialment, per escoles i instituts, perquè convertir quelcom en tabú no fa que desaparegui i perquè parlar i escoltar són eines més potents que qualsevol”. Gemma Moraleda, Somnis de Teatre.

TEATRE / CATALÀ / 60 MINUTS + COL·LOQUI POST-FUNCIÓ (a càrrec de la Comisió de Cultura del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya).

Dramatúrgia i direcció Llàtzer Garcia. Intèrprets Elies Barberà i Marta Montiel, amb la col·laboració d’Edu Vásquez. Recerca i investigació Elies Barberà, Llàtzer Garcia i Marta Montiel. Producció Sala la Planeta de Girona.


25x5

entrades

Logos dels patrocinadors